Crna kronika
SUKOB DVIJU OBITELJI

Optužnica jer je mladiću ispalio hitac u glavu
Objavljeno 16. siječnja, 2019.
Prije pokušaja ubojstva 51-godišnjak je autom prikliještio 29-godišnjaka uza zid obiteljske kuće
SLAVONSKI BROD

Nakon višemjesečne istrage Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu prije nekoliko je dana podiglo optužnicu protiv 51-godišnjaka kojeg se sumnjiči za pokušaj ubojstva 29-godišnjaka u srpnju prošle godine.

Okrivljenika se tereti da je 29-godišnjaka napao 16. srpnja 2018. oko 19.45 u Slavonskoj ulici u slavonskobrodskom naselju Budainka. Sve je počelo nakon svađe i tučnjave 29-godišnjaka i optuženikova 31-godišnjeg sina, koja je izbila nakon duže međusobne nesnošljivosti. Vidjevši da mu se sin tuče, 51-godišnjak je pokrenuo automobil, kojim je razbio dvorišna vrata obiteljske kuće i potom 29-godišnjaka, koji je pokušao preskočiti zid, prikliještio automobilom. To mu nije bilo dovoljno, pa je jednom rukom kroz prozor automobila uhvatio 29-godišnjaka za majicu, a drugom rukom mu iz pištolja nepoznate marke ispalio hitac u glavu. Ranjeni mladić potom je pao na tlo, a 51-godišnjak je s 31-godišnjim sinom pobjegao.

Teško ozlijeđeni 29-godišnjak u slavonskobrodsku je bolnicu primljen s prostrijelnom ranom donje čeljusti i vrata, a život mu je spasila hitna intervencija liječnika slavonskobrodske opće bolnice. Zbog razbijanja dvorišnih vrata na automobilu 51-godišnjaka otpao je prednji branik, no to ga nije spriječilo da se sa sinom odveze. Zbog udaraca i pucnja više je susjeda pozvalo policiju, koja je, čuvši za ranjavanje, vrlo brzo stigla u Slavonsku ulicu. Kako su dobili informaciju o identitetu počinitelja, vrlo brzo su pronađeni i uhićeni. Pedesetjednogodišnjak je nakon uhićenja, uz kaznenu prijavu zbog pokušaja ubojstva, noć proveo u policijskom pritvoru, a nakon ispitivanja u Županijskom državnom odvjetništvu Slavonski Brod, na iznenađenje stanovnika naselja Budainka, pušten je da se u daljnjim postupcima brani sa slobode. Inače, riječ je o čovjeku koji je invalid i ne može stati na noge, no može voziti automobil jer su mu komande prilagođene. Županijsko državno odvjetništvo Slavonski Brod donijelo je rješenje o određivanju mjera opreza, kojim je okrivljeniku naložena zabrana približavanja oštećeniku i uspostavljanja ili održavanja veze s oštećenikom te obveza redovitog javljanja u nadležnu policijsku upravu.

Stanari Slavonske ulice nakon pucnjave su nam rekli kako je sukob između dvije obitelji, koje su rodbinski povezane i stanuju u istom naselju, trajao više godina.

Milan Bugarić
brzina
RANJENOG

SU SPASILI

LIJEČNICI
Najčitanije iz rubrike