Kultura
ŠESTA SIJEČANJSKA AKCIJA U TEATRU &TD

10 ponajboljih kazališnih naslova
Objavljeno 11. siječnja, 2019.
ZAGREB


Zagrebački Teatar &TD novu kalendarsku 2019. godinu otvara tradicionalnom akcijom sniženja cijena ulaznica za svoje predstave, u sklopu koje do 31. siječnja nudi deset ponajboljih kazališnih naslova recentnih sezona, a prva predstava u programu bila je "Jedan mrtav čovjek" Aleksandra Švabića.


Tijekom siječanjske akcije u Teatru &TD publika će od 10. do 31. siječnja imati prigodu uživati u čak 16 izvedbi deset ponajboljih &TD-ovih predstava realiziranih proteklih sezona.


Akciju je 10. siječnja otvorio "Jedan mrtav čovjek" redatelja Aleksandra Švabića, a slijede predstave "Prvi put kad sam ti vidjela lice" Olje Lozice (12. siječnja), "Kad tad" Marine Pejnović (15. i 16. siječnja), "Katalonac" Ivana Penovića (18. i 19. siječnja), "Ko rukom odneseno" Bobe Jelčića (22. i 23. siječnja), i "Magic Evening" Anice Tomić i Jelene Kovačić (24. i 25. siječnja).


Slijedi, 26. siječnja, "Veliki odlazak" prema drami Thomasa Bernharda u prijevodu, adaptaciji, režiji i izvedbi Zdenka Jelčića, "Mrzim istinu!" Olivera Frljića (28. siječnja), "Zašto šutiš?" Lee Anastazije Fleger (29. i 30. siječnja), te "Bolji život" Saše Božića, s kojim 31. siječnja akcija i završava. Rezervacija nema, a sve informacije mogu se dobiti na itd@sczg.hr.


U predestavi "Jedan mrtav čovjek" dramaturška savjetnica je Jasna Grujičić, scenski pokret kreirao je Staša Zurovac, a igrali su: Nataša Kopeč, Mirta Polanović, Dean Krivačić, Sven Jakir i Domagoj Janković. Premijera je bila 16. svibnja 2016. godine.


Postpogrebna situacija u kojoj je pet živih lica u odnosu na jednoga mrtvog čovjeka. Njih ima, njega nema. Branko Črnac Tusta (Kud Idijoti) umro je 14. listopada 2012. S njime je umrla i ideja koja je davala ništa drugo nego smisao. Ova lica na sceni ostavljena su bez smisla, njihovo postojanje je besmisleno.
"Stotine primjera me je još više uvjerilo da je naziv albuma ‘Glupost je neuništiva‘ bio savršeno točan. Samo što sam ja u međuvremenu postao tolerantniji prema gluposti i prihvaćam je kao dio ljudskoga življenja. Ljudi imaju pravo biti glupi, to se ne može ukinuti dekretom. Osim toga, ima gorih stvari: egoizam, zloba, sadizam, terorizam, na primjer, popis je poduži... To uopće ne znači da na svijetu ne postoje pametni ljudi, dobre ideje, genijalna djela, zdrave stvari. Postoje, naravno, ali kad je glupost u pitanju - to je korijen koji se teško čupa“, kaže B. Č. Tusta. D.Kć.
Na svijetu postoje i pametni ljudi, dobre ideje, genijalna djela, zdrave stvari, ali kad je glupost u pitanju - to je korijen koji se teško čupa
10. - 31.

siječnja posjetitelji mogu uživati u čak 16 izvedbi deset ponajboljih &TD-ovih predstava
Možda ste propustili...

MANIFESTACIJA NOĆ KNJIGE 2024. U GRADSKOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI OSIJEK

Prigodni program bogat raznim događajima za sve dobi i ukuse

FOOZOS OBILJEŽIO 150. OBLJETNICU ROĐENJA IVANE BRLIĆ-MAŽURANIĆ

Predstava “Blagoslov” u čast našoj velikoj književnici

Najčitanije iz rubrike