Učionica
VRIJEDNO GODIŠNJE PRIZNANJE HRVATSKE SEKCIJE IEEE PRIPALO PRODEKANU FERIT-A

Prof. dr. sc. Kruni Miličeviću Nagrada za izniman doprinos u inženjerskom obrazovanju
Objavljeno 13. siječnja, 2019.

Izvršni odbor Hrvatske sekcije IEEE odabrao je dobitnike godišnjih nagrada Hrvatske sekcije IEEE za 2018. godinu koje su im svečano uručene 28. studenoga 2018. na 13. svečanoj večeri Sekcije.


Među ostalima dodijelio je i Nagradu za izniman doprinos u inženjerskom obrazovanju prof. dr. sc. Kruni Miličeviću, prodekanu Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, za uspješno povezivanje akademske zajednice i gospodarstva u inženjerskom obrazovanju te poticanje studentskoga poduzetništva. Budući da je Kruno Miličević od 2013. do 2017. bio prodekan FERIT-a za nastavu te je od 2017. prodekan za suradnju s gospodarstvom, i ta nagrada pokazuje kako je suradnja između akademske zajednice i gospodarstva nužna za unaprjeđenje i studijskih programa, ali i za jačanje znanja, vještina i kompetencija tvrtki.


Unazad tih pet godina na FERIT-u uspostavljene su i organizirane različite aktivnosti i inicijative s tvrtkama kao što su:


* Internetski portal za studente i poslodavce - STUP (pokrenut 2016. godine). Trenutačno STUP koristi preko 300 tvrtki te su, primjerice, samo u akademskoj godini 2016./2017. ukupno 94 tvrtke na STUP-u ponudile studentima 332 mjesta za stručnu praksu. Od pokretanja STUP-a na Fakultetu tvrtke održe godišnje 40-ak aktivnosti (gostujuća predavanja, radionice i slično) za studente i svu zainteresiranu javnost te se izradi mnogo diplomskih i završnih radova u komentorstvu s tvrtkama.


* Fakultetski natječaj za studente „Pro-Student“ (pokrenut 2015. godine). U 2015. bilo je odobreno ukupno pet projekata od 17 prijedloga, u 2016. godini šest projekata od 22 prijedloga, a u 2017. godini sedam projekata od 17 prijedloga.


* Dan karijera (pokrenut 2018. godine). Dotadašnji je Dan otvorenih vrata proširen i Danom karijera tako što su tvrtke i studentima i srednjoškolcima predstavile područja svojeg rada.


Naravno, bez potpore partnerskih tvrtki i FERIT-ovih nastavnika i studenata sve te aktivnosti ne bi bile moguće, stoga su svi oni zaslužni za nagradu Hrvatske sekcije IEEE-a. Osim toga priznanja, zaposlenicima FERIT-a u posljednjih su pet godina dodijeljene još dvije nagrade te organizacije: 2014. doc. dr. sc. Josipu Balenu Nagrada za izniman doprinos Hrvatskoj sekciji IEEE-a, a 2017. prof. dr. sc. Željku Hocenskom Nagrada „Nikola Tesla“ Hrvatske sekcije IEEE-a.
Kruno MILIČEVIĆ
IEEE - najveća svjetska stručna udruga

IEEE je neprofitna stručna udruga i puni joj je naziv Institute of Electrical and Electronics Engineers, Inc. (Institut inženjera elektrotehnike i elektronike).

Posredovanjem svojih članova IEEE je vodeći autoritet na širokom tehničkom području – od računalnih znanosti, biomedicinske tehnike i telekomunikacija, preko električne energije, potrošačke elektronike te mnogih drugih područja.

IEEE je najveća svjetska stručna udruga koja broji oko 370 tisuća članova, uključujući oko 68 tisuća studenata, u više od 150 zemalja svijeta. Nastao je 1884., utemeljen na idejama nekolicine znanstvenika u cilju praćenja razvoja elektrotehnike. Putem svojih znanstvenih i stručnih publikacija, skupova i normi IEEE objavljuje 30 % ukupne svjetske literature u području elektrotehnike i računarstva, održava preko 300 velikih skupova godišnje i ima više od 800 važećih normi uz još 700 normi u pripremi.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike