Osijek
POTPORE U POLJOPRIVREDI I RURALNOM RAZVOJU

Potpisana 62 ugovora vrijedna 784.000 kuna
Objavljeno 18. prosinca, 2018.
Župan Ivan Anušić u ponedjeljak je sa 62 korisnika potpisao ugovore o dodjeli potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju, u ukupnoj vrijednosti od 784 tisuće kuna. Županija je u svom programu potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju imala 14 mjera, što je ove godine dopunjeno s pet mjera u stočarstvu, a najveći broj korisnika prijavljenih na javne pozive upravo je iz tog sektora.


- Mjere u stočarstvu jako su dobro prihvaćene od naših korisnika, a najveći broj odnosi se na uzgoj i držanje junica, kao i na potpore za kvalitetu mlijeka. U našim su selima nestali mali proizvođači mlijeka, s nekoliko krava, i ovom ih mjerom želimo vratiti, svjesni toga da mala proizvodnja održava naše OPG-ove i ruralni prostor vitalnima - rekla je pročelnica županijskog Upravnog odjela za poljoprivredu Silva Wendling te dodala kaku su dosta dobro iskorištene mjere usmjerene jedinicama lokalne samouprave koje se tiču uređenja ruralnog prostora.
Anušić je naglasio kako poljoprivreda mora biti glavni poslovni program u istočnoj Hrvatskoj. "Osječko-baranjska županija ove je godine, preko potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju, dodijelila više od četiri milijuna kuna, što nastavljamo iduće godine. Pararelno gradimo ono što smatram još važnijim od ovih potpora, a to je infrastruktura za poljoprivrednike, koja uključuje 14 sustava za navodnjavanje i regionalni distributivni centar za voće i povrće", poručio je župan. D. Miklić


Danijel Miklić
Izgradnja otresnica u Ernestinovu
- Potpore u ruralnom razvoju iznimno su važne za jedinice lokalne samouprave, jer s tim iznosima uređujemo naše poljske putove i otresnice. Samim time ne iznosi se blato na državne i županijske ceste, a na taj se način potiče sigurnost u prometu. Naša je općina ove godine izgradila osam otresnica, s ukupnim ulaganjima od 220 tisuća kuna, a od Osječko-baranjske županije za uređenje općine dobili smo potporu od 80 tisuća kuna, što će nam jako dobro doći - rekla je načelnica općine Erenestinovo Marijana Junušić.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike