Mozaik
ZVIJEZDA SHOWA “THE VOICE” I “A-STRANE”

Brkljača napisao i zapjevao pjesmu “Božić je”
Objavljeno 17. prosinca, 2018.

Jure Brkljača u posljednje vrijeme proživljava najljepše trenutke u karijeri. Početkom mjeseca krenuo je na koncertnu turneju u Sloveniji u čast Oliveru Dragojeviću. U društvu Tonyja, Graše, Kondže i brojnih drugih nastupio je do sada u najelitnijim glazbenim dvoranama Ljubljane, Maribora, Novog Mesta, Celja, Kopra i malo je reći oduševio. Reakcije na Jurine izvedbe Oliverovih pjesama su nevjerojatne, a publika ga doslovno ne pušta s pozornice. Od samog početka Jure je u više navrata isticao kako je ovo ostvarenje sna.

 

- Sretan sam što sam dio turneje i ponosan što ovako mlad imam čast nastupiti uz ovakva imena. Osjećam odgovornost jer pjevam skladbe koje su obilježile Olivera, a istodobno mi to jako znači jer ih jako volim. Nekoliko puta nastupali smo zajedno i uvijek me puštao da preuzmem pjesmu. Puno sam od njega naučio i još uvijek učim - kaže Jure, koji priprema svoje samostalne koncerte. Ovih dana objavio je singl "Božić je", za koji je napisao i tekst i glazbu.

- Pjesma govori o dvoje mladih ljudi koji u blagdansko vrijeme nemaju neki luksuz i nemaju gdje slaviti Božić, ali se vole i najvažnije im je da su skupa - kaže Jure, koji uz putovanja, rad u studiju na novim pjesmama briljira u izvedbama u showu "A-strana" HRT-a. T.K.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike