Osijek
26. ZIMSKA MATEMATIČKA ŠKOLA ZA UČENIKE OSNOVNIH ŠKOLA

Nikad veći odaziv mladih matematičara
Objavljeno 14. prosinca, 2018.
U organizaciji OŠ Mladost, Udruge matematičara Osijek i Odjela za matematiku Sveučilišta J. J. Strossmayer, jučer je u spomenutoj osnovnoj školi održana tradicionalna, 26. Zimska matematička škola za učenike osnovnih škola.

Radionice su bile namijenjene učenicima od 4. do 8. razreda, a u njima je sudjelovalo čak 388 učenika osječkih osnovnih škola. Obuhvaćen je široki spektar tema, od zabavnih, kreativnih do vrlo zahtjevnih, a koje ciljano potiču razvoj matematičkih kompetencija i vještina uz korištenje informacijskih i komunikacijskih tehnologija.

- Teme radionica bit će skupovi, mozgalice, tangrami, vjerojatnosti, osnove financijske pismenosti, Singapurska metoda modela, matematički izazovi, Legići u matematici za legice i lege, igrokazi u nastavi matematike... Zaista pregršt radionica, ali ono što posebno veseli jest jako velik odaziv djece, svake godine ih je sve više i više - rekla nam je Brankica Majdiš, jedna od voditeljica Zimske škole matematike.

Moto ovogodišnje Zimske škole matematike bio je "Snagom matematičke misli", s ciljem poticanja novih naraštaja da oni budu ti koji će u bliskoj budućnosti snagom matematičke misli stvarati nove vrijednosti.

Svečanosti otvorenja nazočili su Jelena Noskov, viša savjetnica za matematiku pri Agenciji za odgoj i obrazovanje te Davor Brust, voditelj Odsjeka za prosvjetu, tehničku kulturu, djecu i mladež Grada Osijeka. I. Alilović
Možda ste propustili...

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

PETAK I SUBOTA

Pomozite, darujte krv

Najčitanije iz rubrike