Novosti
HOSPITALIZIRAN OSJEČKI GRADONAČELNIK

Vrkiću ugrađeni srčani stentovi
Objavljeno 13. prosinca, 2018.
Gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić u četvrtak poslijepodne hospitaliziran je na Zavodu za bolesti srca i krvnih žila Kliničkog bolničkog centra Osijek. Nakon obavljenog pregleda, te koronarografije krvnih žila, na njemu je izveden zahvat ugrađivanja stentova, a neslužbeno doznajemo da je riječ o pet stentova. "Stanje gradonačelnika nakon intervencije je stabilno, a do daljnjega ostaje hospitaliziran radi praćenja oporavka", priopćili su u četvrtak nešto poslije 20 sati iz Ureda osječkog gradonačelnika. Neslužbeno saznajemo kako je poslijeoperativno zdravstveno stanje 71-godišnjeg gradonačelnika Vrkića vrlo dobro, a nedugo nakon operacije s najbližim suradnicma komunicirao je telefonski i bio je dobro raspoložen.


Samo dan ranije Vrkić je obavljao redovne dužnosti, bio je u svome uredu domaćin slovenskoj veleposlanici. Da ništa nije dalo naslutiti pogoršanje njegova zdravstvenog stanja pokazuje i to što je, također prema ranijem priopćenju iz njegova ureda, najavljeno njegovo sudjelovanje na protokolarnim zbivanjima planiranim za petak. Od većih predstojećih obveza koje će morati propusti bit će 14. sjednica Gradskog vijeća najavljena za idući utorak. No, budući da je na na prošloj sjednici izglasan osječki proračun za narednu godinu, Vrkić neće morati biti u poziciji svog zagrebačkog kolege Milana Bandića da iz bolnice dolazi na sjednicu.
Sukladno propisima i općim aktima Grada Osijeka, gradonačelnika u slučaju njegove odsutnosti ili spriječenosti zamjenjuju zamjenici - Boris Piližota i Žana Gamoš, svatko u svojim ranije dodjeljenim resorima. D.Kuštro
Najčitanije iz rubrike