Osijek
OSMI KRUG DODJELE NEPOVRATNIH SREDSTAVA PODUZETNICIMA

Iduće će godine iznos za potpore biti udvostručen
Objavljeno 13. prosinca, 2018.

Dogradonačelnica Osijeka Žana Gamoš uručila je jučer osječkim poduzetnicima potpore iz Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva na području grada Osijeka. Bio je to osmi krug dodjele potpora, pretposljednji ove godine, koje, ovisno o namjeni, iznose do pet, deset, ili 20 tisuća kuna.

Na zadovoljstvo malih i srednjih poduzetnika, iznos koji Grad izdvaja za poticanje njihovih poslovnih aktivnosti raste iz godine u godinu. Tako je nakon prošlogodišnjih 285 tisuća kuna, ove godine izdvojeno 1,3 milijuna kuna, dok su proračunom za iduću godinu sredstva predviđena za potpore gotovo udvostručena te će iznositi 2,5 milijuna kuna, što bi svakako trebalo utjecati na jačanje poduzetničke klime u gradu Osijeku.

- Drago nam je čuti pozitivne reakcije na ovaj odličan projekt Grada Osijeka, gdje dajemo prednost obrtima, zadrugama, trgovačkim društvima, odnosno mikro, malim i srednjim poduzetnicima koji su registrirani na području grada. Pružamo im podršku kako bi kroz svoje poslovanje bili što konkurentniji na tržištu - rekla nam je Gamoš.

Do kraja godine predstoji još jedan, deveti krug dodjela, jer je preostalo još 225 tisuća kuna, doznajemo od dogradonačelnice.

- Kada se vratimo unatrag i zbrojimo sve dodane vrijednosti i efekte ovoga projekta, svako novo zaposlenje kod dobitnika koji su se prijavili na poziv i dobili nepovratna sredstva, ali i svaki napredak u njihovom poslovanju, možemo biti iznimno zadovoljni - dodala je Gamoš.

Među poduzetnicima koji su dobili nepovratna sredstva bio je i direktor tvrtke UHP Digital, koja je u tri godine od dva zaposlenika dogurala do njih tridesetak.

- Bavimo se razvojem digitalnih rješenja za inozemno tržište. Poslujemo tri godine i ova nam potpora otvara prostor za nova ulaganja u opremu i sve ono što je potrebno za daljnji razvoj tima i proizvoda. Tako smo u prošloj godini povećali naš tim za novih 12 osoba i sada nas ima tridesetk, sa studentima i nešto više - rekao nam je Tomislav Prodanović.

Dodajmo i to da će Javni poziv za dodjelu potpora iz Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva na području grada Osijeka u idućoj godini, kako doznajemo od Tomislava Krole, pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, biti objavljen u ožujku ili travnju. I. Alilović
Možda ste propustili...

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

ECO CITY WASTE FEST

U Osijeku prvi Festival otpada

Najčitanije iz rubrike