Osijek
ADVENT U ZNAKU PJESME

Zumbići snimili spot za novu božićnu pjesmu
Objavljeno 11. prosinca, 2018.
Spot je snimao Josip Grizbaher (Cinematic), autor glazbe i stihova pjesme Sretan Božić

Da je uz njih zabava sjajna već i od prije znamo, ali nedjeljna večer 9. prosinca na Adventu u parku bila je još jedna potvrda da su Osječki zumbići uistinu jedan od najboljih dječjih zborova u državi i svakako ponos našega grada.

Zumbići su, podsjećamo, zajedno sa svojim prijateljima iz osječkih i županijskih osnovnih škola tijekom studenoga ove godine snimili novu božićnu pjesmu. Upravo je Advent u Osijeku, točnije, Advent u parku bio idealno mjesto na kojemu su stotine nasmijanih mališana željeli snimiti spot za pjesmu prigodnog naziva Sretan Božić (Grizbaher/Dedić/Nikolin). I uspjeli su – događanje je bilo točno tako – iskreno nasmijano, veselo i rasplesano, pa i ne čudi da je u drugu adventsku nedjelju okupilo do sada najveći broj posjetitelja na ovogodišnjem adventu! Dok je vrlo spretno kroz cijeli program publiku vodila Majda Milinović, inače dirigentica Zumbića, snimljeni su predivni kadrovi izvrsno raspoložene djece, razdraganih roditelja, baka, djedova te svih onih najmilijih koje je bio pravi užitak vidjeti okupljene u tolikom broju. Glazba je svirala, svi su pjevali, a Zumbići su Osijeku pružili nezaboravne trenutke koji će, zahvaljujući prilici radi koje se mnoštvo i okupilo, ostati ovjekovječeni predivnim spotom.

Zumbići su po završetku snimanja upalili i drugu svijeću na velikom adventskom vijencu smještenom u Perivoju kralja Petra Krešimira IV., a nakon čega je uslijedio još jedan vrlo uzbudljivi dio večeri. Mali su se i veliki pjevači, podijeljeni inače u dvije pjevačke sekcije, okupili u punom sastavu te je tako gotovo stotinu njih na pozornici izvelo prigodan glazbeni program. Na repertoaru su se našle neke od najpoznatijih i najljepših božićnih pjesama, dok su, s posebnim užitkom, na samom kraju koncerta Zumbići otpjevali i svoju novu božićnu pjesmu. I.R.G.
PJEVALI OSNOVCI IZ OSIJEKA I ŽUPANIJE
Uz stotinjak pjevača dječjeg zbora Osječki zumbići, u projektu su sudjelovali učenici Osnovne škole Višnjevac (Alma Mance), OŠ Frana Krste Frankopana (Andreja Jandrok Škugor), OŠ Franje Krežme (Nives Boras), OŠ Ivana Filipovića (Eleonora Biočić), OŠ Mladost (Dorijana Škoro), OŠ Svete Ane (Ana Piljić Bilmez), OŠ Dobriše Cesarića (Kristina Vuković), OŠ Dore Pejačević, Našice (Mirjana Šutalo Vulić), OŠ Ante Starčevića, Viljevo (Martina Kustura), OŠ “Matija Gubec”, Magadenovac (Alen Štefan), te polaznici Glazbene igraonice i Glazbene škole pri OŠ Matije Petra Katančića Valpovo i Belišće (Romana Borš Mačak). Na snimanju su se pjevačima pridružiti i plesači PK Broadway (voditeljica Antonija Blažević).
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike