Osijek
GREGORAN O UGIBALIŠTIMA U OPATIJSKOJ

Ako se ispune svi uvjeti, zašto ne?
Objavljeno 10. prosinca, 2018.
Svaki put kad autobus na relaciji Jug 2 - Vijenac Petrove Gore - Kanižlićeva ulica, ili autobus koji prometuje do KBC-a Osijek, u Opatijskoj ulici za vrijeme prometne špice kupi putnike bilo s jedne ili druge strane ulice, u nedostatku ugibališta stvaraju se velike gužve. Osim što automobili čekaju ulazak i izlazak putnika, pješaci na kratkoj dionici između dva raskrižja (Trpanjske i Velaluške ulice) prelaze cestu iza autobusa, a što može biti itekako opasno. Naime, unatoč zabrani pretjecanja na tom dijelu Opatijske ulice, vozači nerijetko obilaze autobus riskirajući prometnu nezgodu u kojoj deblji kraj uvijek izvuku pješaci.

S tim u vezi prije 20-ak dana Gradska organizacija HDZ-a zatražila je od Grada da inicijativu za uređenje autobusnih ugibališta uvrsti u planski dokument o gradnji i održavanju gradskih prometnica. Također, traže i postavljanje nadstrešnice kako bi korisnici gradskog prijevoza bili sigurni od vjetra i kiše. Smatraju i da su autobusi, s obzirom na to da su autobusne postaje jedna nasuprot druge, preblizu jedan drugome, što stvara dodatnu opasnost.

Što o tome misli Gradski prijevoz putnika (GPP) čiji su vozači izravni svjedoci i sudionici u prometu, upitali smo voditeljicu marketinga GPP-a Sanju Mršo koja ističe da u Opatijskoj ulici postoje uvjeti za autobusnu postaju te da postoji znak koji na to upućuje. - Putnicima nije ugrožena sigurnost – zaključila je Mršo. M. Mihelić
RIJEČ PRIJE SVEGA IMA STRUKA
Kako doznajemo od Siniše Gregorana, pročelnika Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, promet i mjesnu samoupravu Grada Osijeka, svakako će se izići na tren i ispitati prometne mogućnosti u Opatijskoj ulici.

- Ako se zadovolje svi sigurnosni uvjeti i ako ima mogućnosti za autobusna ugibališta, nema razloga da ne udovoljimo inicijativi. No, struka treba najprije vidjeti sve mogućnosti - poručio je Gregoran.

Do tada se vozačima savjetuje strpljenje, odnosno upućuje im se apel da ne pretječu autobus kako ne bi došlo do neželjenih situacija.
Najčitanije iz rubrike