Kultura
PREMIJERNO U GK ‘’JOZA IVAKIĆ’’ U VINKOVCIMA

Nitko ne može uništiti veliku i najglasniju božićnu zabavu
Objavljeno 3. prosinca, 2018.
Patuljčica Ruža uz pomoć leptirice i dobre vile nadmudrila mrzovoljnog patuljka
VINKOVCI

U Gradskom kazalištu ‘‘Joza Ivakić‘‘ bilo je iznimno veselo, puno djece na svakom koraku. Povod je bila božićna predstava ‘‘Velika božićna misterija‘‘ u izvedbi glumaca Gradskog kazališta ‘‘Joza Ivakić‘‘, a u režiji Vladimira Andrića.

U velikoj sinergiji s publikom, odnosno djecom, odigrana je premijera ove lijepe i zanimljive priče koja je oduševila najmlađe.

Ako se malo dotaknemo sadržaja, patuljčica Ruža (Matea Marušić) ove godine želi pripremiti najveću i najglasniju božićnu zabavu dosad i dočekati Djeda Božićnjaka. Njezin susjed, mrzovoljni patuljak Ružan (Vladimir Andrić) ima u planu pomrsiti joj planove. Svi se pitaju hoće li mu to uspjeti, a za odgovor mora se pogledati ova predstava koja je na premijeri, razumljivo, napunila vinkovačko kazalište.

Glumica Katarina Krištić u predstavi je igrala leptiricu i dobru vilu Milicu, koja je uvijek bila velika pomoć patuljčici Ruži kako bi se pronašle ukradene stvari i kako bi se spasila velika božićna proslava.

- Oduševljena sam izvedbom. Djeca su tako predivno reagirala. Vrlo sam sretna, zbog njih i nas, sve je odlično ispalo. Predstava će imati mnogo izvedbi i nadam se da će uvijek biti ovako dobro kao što je bilo na premijeri predstave. Igrala sam u predstavi ulogu čarobne, magične, veličanstvene, prekrasne, božićne leptirice Milice, koja je dobra vila i leptirica u isto vrijeme, koja patuljčici Ruži pokušava spasiti Božić zajedno s djecom. Obožavam igrati božićne predstave. Tu je uvijek neka posebna energija, a moram također reći da mi je Božić najljepši blagdan i onda u konačnici, kad sve to sagledamo, uživala sam igrati predstavu - rekla je Katarina Krištić.

Šestu godinu zaredom redatelj božićnih predstava je odlični vinkovački glumac Vladimir Andrić, koji je ovaj put napravio još jednu lijepu božićnu priču na radost sve djece.

- Odaziv djece bio je maksimalan, odnosno bilo je puno kazalište, i to nas uvijek raduje. Šestu godinu radim božićne predstave i uvijek mi je lijepo režirati kad znam da će se to djeci svidjeti, kao što je bilo i ovaj put. Posebna zahvala ide Draženu Bulatu (svijetlo i ton) i Bogdanu Pjevcu (scenografija). To su ljudi bez kojih se ne bi ništa moglo napraviti. Jako smo sretni izvedbom, sve je prošlo super. Moramo spomenuti i Ivicu Lučića, koji je narator u predstavi, dok je glazba bila povjerena Igoru Valeriju, našim gostima iz Osijeka. Što se tiče same predstave, bilo je dosta zahtjevno jer nikada ne znaš kako će djeca reagirati. No, kako sam rekao, sve je bilo odlično, baš kako smo zamislili. Vodili smo djecu kroz priču i sretni smo i ponosni kako je sve dobro prošlo. Poruka ove lijepe božićne predstave je: ‘‘Ako nekoga uistinu voliš, samo stani pred njega i reci mu to, a nemoj ga čupati za kosu i pomrsiti njegove planove‘‘, rekao je Vladimir Andrić, autor, redatelj i glumac u predstavi.

Mario Kokaj
Finale s Djedom
Kad se na sceni pojavio Djed Božićnjak, kojeg igra Dorian Paulić, djeca su s oduševljenjem pratila svaki njegov korak, na kraju predstave bio je stampedo za slikanje, jer su se svi željeli slikati za uspomenu.

‘’Snjegovi, sobovi, praporci, borovi - stiglo je vrijeme Božića! Lampice, pokloni, najbolji songovi - stiglo nam je vrijeme Božića”, orilo sa s pozornice. Iako je Djed Božićnjak nezaobilazni lik svakog božićnog slavlja, djeci i svim ostalim posjetiteljima svakako će u uspomeni ostali i ostali likovi iz predstave, posebice uloge koje su odigrale mlade, uvijek nasmijane i vesele glumice, koje su svoje emocije lako prenosile na publiku. Zato ne treba čuditi zajedništvo djece i glumaca, koje je postojalo od samog početka predstave do kraja, koji je, naravno, najbučniji.
prosinac
je vrijeme za božićna slavlja
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike