Osijek
DRUGA KONFERENCIJA NAMIJENJENA OSNAŽIVANJU ŽENA U BIZNISU

Lean on Yourself okupio 170 mladih žena koje sanjaju o pokretanju privatnog posla
Objavljeno 18. studenog, 2018.

Druga konferencija namijenjena osnaživanju mladih žena u poduzetništvu, pod nazivom Lean on Yourself, u petak je okupila 170 zainteresiranih sudionica, koje su željele čuti iskustva žena koje su samozapošljavanjem ostvarile uspješne poslovne priče.

Ovogodišnji događaj sljedbenik je konferencije Leading by Empowering, održane prije dvije godine u osječkom Dječjem kazalištu. Glavni "krivac" za organizaciju ovog eventa i ovaj put je Antonija Tadić, projekt-menadžerica u osječkoj tvrtki Inchoo, a kojoj su se ovaj put pridružile poznata novinarka Mia Biberović iz Netokracije i Sanja Radić iz Gauss Developmenta.

- Ovaj put ciljana su nam skupina bile žene u kasnim dvadesetima i ranim tridesetima, koje su se već ostvarile kao majke, ali su nezadovoljne poslom koji rade ili još uopće ne rade i treba im ohrabrenje za prvi korak k poslu o kojem sanjaju. Cilj je poručiti im da za ideje koje imaju samo trebaju biti hrabre i uporne te krenuti, a onda će sve doći. Kada odlučite raditi nešto što volite i želite, tada nije problem raditi ni cijeli dan, noć ili vikend i imati razna odricanja. Poanta je da radiš ono što želiš i budeš ustrajan i hrabar - naglasila je Antonija Tadić.

Inače, među predavačicama ovaj je put bila i dizajnerica modnog brenda ​Iggy​, ​Igrajna Vargek​​, koja se u svijetu modnog dizajna našla pomalo slučajno, i to nakon što je odustala od studija novinarstva. Priču o razvoju popularnog brenda ​Dilemma Posters​ s okupljenima je podijelila Ema Dilberović​​, a mini predavanje o brendiranju održala je umjetnica, dizajnerica i spisateljica ​Nela Dunato iz Rijeke. U panel-raspravi sudjelovale su lokalne kreativne poduzetnice: ​Eva Bošković​​ (online škola za učenje njemačkog i engleskog jezika Eryia), ​Sanja Bolješić (Simone Design), ​Maja Rogulja​​ (ELeMent, centar za rekreaciju i edukaciju), ​Martina Završki (zdravljak Špajz) i ​Marina Juričić ​​(nosiljke Freda).
- Želja nam je malo promijeniti dinamiku događaja, pa je plan imati evente dva puta godišnje. Ovako velik odaziv mladih žena na ovu konferenciju dokaz je da upravo ovakvih događaja treba i da je to dobra ideja - zaključila je Antonija Tadić. N.Z.Eberhard
Možda ste propustili...

DJELATNICI VODOVODA SU NA TERENU

Nastavak ispiranja mreže hidranata

KAD TI GLUTEN ZAGORČAVA ŽIVOT

Osam od deset oboljelih ne zna da ima celijakiju

Najčitanije iz rubrike