Osijek
MALI ČITAČI U OGRANKU JUG 2 GISKO-A

Uživanje u pričama o Mrljeku i Prljeku
Objavljeno 15. studenog, 2018.
Više od dvadesetero malih ljubitelja priča u utorak predvečer roditelji su doveli u Ogranak Jug 2 Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, gdje je u organizaciji skupine Mali čitači i Ogranka Jug 2 GISKO-a održana prva pričaonica i čitanje serije slikovnica o higijeni. Slikovnice o Mrljeku i Prljeku autorice Jelene Pervan i ilustratorice Jelene Brezovec znatiželjnim mališanima čitala je diplomirana knjižničarka i profesorica hrvatskog jezika i književnosti Marija Bratonja, koja je pokrenula blog Mali čitači i istoimenu facebook-stranicu s recenzijama dječjih slikovnica kako bi roditeljima, učiteljima, odgojiteljima, ali i samim čitateljima, pomogla pronaći knjige koje će ih razveseliti i iz kojih će nešto naučiti.

- Nadam se da je ovo prva u nizu od mnogih pričaonica koje će se održati u Ogranku Jug 2 GISKO-a i drago mi je što je jako dobro posjećena. Pozivam sve zainteresirane da nas prate preko bloga Mali čitači, facebook-stranice, instagram-profila i da čekaju našu sljedeću pričaonicu - poručila je Bratonja te dodala kako smatra da je vrlo važno čitati djeci od najranije dobi jer ono utječe na njegov cjelokupan razvoj tko što potiče razvoj govora, pažnje, mašte, kritičkog mišljenja i slično.

Knjižničarka u GISKO-ovu Ogranku Jug 2 Đurđica Gašić rekla je kako se ideja o pričaonici rodila radi poticanja djece na čitanje i oživljavanja Ogranka. ‘‘Ovakve susrete planiramo organizirati svaki drugi mjesec, a ako bude potrebe i češće. Oni su prvenstveno namijenjeni djeci od tri do sedam godina, ali dobrodošli su i mlađi i stariji‘‘, kaže Gašić.
D. Miklić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike