Sport
PRVA HMNL

Za Osječane protiv Dinama u Zagrebu kreću kvalifikacije
Objavljeno 9. studenog, 2018.
- Mi smo u takvoj poziciji da nam više nije važno tko je na drugoj strani - kaže Marin Smoje

Malonogometaše Osijek Kelmea večeras (18.30) očekuje teško gostovanje kod Futsal Dinama u Zagrebu. Osječani su dospjeli u nezavidnu poziciju na ljestvici nakon što su doživjeli četiri uzastopna poraza pa je, praktički, sad za njih svaka nova utakmica kvalifikacijska.

Nema više priče o tome tko je favorit jer Osijek Kelme ako želi izbjeći srozavanje u Drugu ligu, bodove mora tražiti na svim utakmicama bez obzira na to tko mu je suparnik i kakva je njegova snaga. Futsal Dinamo pripada među one protivnike koji su nedvojbeno jači od Osječana, ali ove sezone zagrebačka momčad pokazuje određene slabosti koje se reflektiraju kroz tri remija u prvih pet kola. No, trener Osijek Kelmea Marin Smoje ima toliko svojih briga da ga tuđi problemi jednostavno ne zanimaju.- Dinamo je sigurno u sezonu startao ispod očekivanja koja je imao, ali to nije dobra vijest za nas jer će protiv nas imperativno tražiti pobjedu. Rezultati iz prvih pet kola pokazuju kako imaju određenih slabosti, ali zar ih nemamo i mi. Kad pogledam njihovu prvu četvorku u kojoj su tri reprezentativca Kanjuh, Grcić, Matošević te iskusni strijelac Penava, onda pomislim kako nemamo izgleda. Međutim, ako mi budemo spojili dva dobra poluvremena poput onih iz susreta s Novim vremenom Apfel ili Alumnusom, te ako nam vratar Bolšec bude na visokoj razini, onda nismo bez izgleda. Dinamo je dobro balansiran spoj iskustva i mladosti, ali mu se može doskočiti što pokazuju njegovi rezultati iz proteklih kola - smatra Smoje.Njegova momčad, iako je doživjela visok poraz od vodećih Makarana u prošlom kolu, u toj je utakmici pokazala određeni napredak u igri. Međutim, problem je što Osječani nisu u stanju izdržati na toj potrebnoj razini cijeli susret.- To nam je definitivno problem u dosadašnjen dijelu sezone. Igramo dobro 25 minuta i onda padnemo, a u tom razdoblju dobre igre obično promašimo po nekoliko čistih zicera. Vjerujem kako ćemo u Zagrebu pokazati drugačije lice. Mi više nemamo mogućnosti razmišljati o tome protiv koga igramo. U svim utakmicama jednostavno moramo igrati hrabro i pokušati osvajati bodove bez obizra na to koliko to bila teška misija - poručuje trener osječkih malonogometaša.U Zagrebu će Smoje na raspolaganju imati sve svoje snage. Istina, određenih problema s ozljedom ima Andrej Pandurević, ali se očekuje kako će on zaigrati protiv Futsal Dinama, a virozan je Josip Šalaj, ali bi i on trebao biti na raspolaganju.
Dalibor Keler
TABLICA
1.Novo vrijeme A.       5       4       1       0       25:11       13

2.Square       5       4       1       0       21:8       13

3.Vrgorac       5       2       2       1       22:13       8

4.Crnica       5       2       2       1       18:16       8

5.Uspinjača       5       2       1       2       20:17       7

6.Universitas       5       2       1       2       12:13       7

7.Alumnus       5       2       1       2       14:16       7

8.Futsal Dinamo       5       1       3       1       12:13       6

9.Brod 035       5       1       1       3       9:17       4

10.Split       5       1       1       3       6:14       4

11.Osijek Kelme       5       1       0       4       11:21       3

12.Jesenje       5       0       2       3       12:23       2
PAROVI šestog prvoligaškog KOLA
U 6. kolu Prve hrvatske malonogometne lige sastaju se: Futsal Dinamo (Zagreb) - Osijek Kelme, Universitas (Split) - Jesenje, Crnica (Šibenik) - Alumnus Sesvete, Novo vrijeme Apfel (Makarska) - Square (Dubrovnik), Brod 035 - Vrgorac.
Možda ste propustili...

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA SUSRET S GORICOM

Bez Lovrića i Bralića, vraća se Čokaj

ODBOJKAŠI S DRAVE IGRAT ĆE ZA NASLOV PRVAKA DRŽAVE

Mursaši dobili majstoricu u Kašteli za reprizu lanjskog finala

Najčitanije iz rubrike