Kultura
DONATORSKI SAJAM ZA OBNOVU KNJIŽNICE AUK-A U REKTORATU

Knjige i udžbenici za pet kuna
Objavljeno 7. studenog, 2018.

Prva aktivnost nove institucije - Akademije za umjetnost i kulturu (nastale spajanjem Umjetničke akademije i Odjela za kulturologiju) u novoj akademskoj godini donatorski je sajam i skupljanje donacija za obnovu knjižnice, što se do 9. studenoga održava na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi. Cilj je manifestacije, koja nosi naziv Knjiga za 5!, integracija i prepoznavanje profesora i same institucije, a prodaji knjiga treba dodati autorska čitanja osječkih autora. Prvo je održala Ivana Šojat, pročitavši ulomke iz svoje knjige Emet, koja će u subotu, 10. listopada, biti praizvedena na sceni osječkog HNK. U četvrtak su se predstavili Jasna Horvat (Ars Eugenium) i Anđelko Mrkonjić (izbor iz knjige Priče iz Supera), a u petak još stignete na susret s Josipom Cvenićem, koji će čitati odabrane dijelove svoje knjige Sablasti nad dvorcima. Javna su to, besplatna i za sve otvorena događanja, napomenuo je na konferenciji za novinare Alen Biskupović, istaknuvši kako je ovo samo nastavak srodnih aktivnosti obiju institucija.Sajam se održava u sklopu Mjeseca hrvatske knjige, kojemu je središnja tema baština, a cilj je ovog prodajnog dijela manifestacije studentima učiniti dostupnijima knjige i udžbenike, kako bi njima zamijenili skripte, dodaje dekanica Helena Sablić Tomić.

- Da ne bi bilo zabune, AUK knjižnicu (smještenu u zgradi Rektorata u Tvrđi), dobro opremljenu i funkcionalnu već ima, no novi naslovi uvijek dobro dođu - dodaje Tatjana Ileš.

Uz to, ovih će dana studenti obići čak 26 srednjoškolskih knjižnica, ne samo u Osijeku nego i u Đakovu, Donjem Miholjcu, Našicama, Belom Manastiru... te im darovati dio izdanja AUK-a, rekla je na konferenciji Larisa Miškić. Čudnovate zgode šegrta Hlapića, čitat će u tri osječke osnovne škole - i to u društvu Auka, maskote Akademije. Čitat će knjigu koju su Maja Rič, Sabrina Bešlić i Valerija Šerbedžić učinile dostupnom i osobama s teškoćama u čitanju i pisanju, dodala je na kraju Sabina Obranić. N.Vekić

AKCIJA TRAJE DO ISTEKA ZALIHA
Štand na kojem se za simboličnih pet kuna mogu kupiti knjige i udžbenici u izdanju AUK-a smješten je na trgu u Tvrđi, ispred zgrade Rektorata. Sajam počinje u 10 sati i traje do 13 sati. Prema viđenom prva dva dana, odaziv studenata je izvrstan. Kako u šali kažu organizatori, akcija traje do isteka zaliha. U slučaju kiše sajam se seli u predvorje ulaza u Rektorat. Cilj je sajma podizanje studentskog standarda, veća dostupnost sveučilišne literature AUK-a i drugih sastavnica, kao i upoznavanje zajednice s nakladničkim projektima AUK-a.
Možda ste propustili...

FOOZOS OBILJEŽIO 150. OBLJETNICU ROĐENJA IVANE BRLIĆ-MAŽURANIĆ

Predstava “Blagoslov” u čast našoj velikoj književnici

Najčitanije iz rubrike