Sport
PRVA LIGA NOGOMETAŠICA

Za slavonski derbi ipak je bilo potrebno dvoje
Objavljeno 6. studenog, 2018.
Brođanke su Mačkamamu napustile s 11 pogodaka u mreži, čime su "zečice" popravile prosjek

Nije bilo dvojbe kamo će bodovi iz derbija istočne Hrvatske, koji je to samo geografski, jer ženska nogometna kvaliteta stanuje u Osijeku. I šire od slavonsko-baranjske regije, jer su "zečice" dugogodišnje državne vladarice, koje u svaki susret, uglavnom, ulaze s pitanjem kolika će razlika biti u njihovu korist.


Protivnice koje prođu ispod dvoznamenkastog poraza mogle bi se nazvati uspješni(ji)ma, što se za ekipu Viktorije, dakle, ne može reći! Brođanke su, naime, igralište Mačkamama napustile s 11 lopti u mreži pri čemu nisu ni jednu ubacile u domaću, koja je tako nedirnuta nakon šest odigranih utakmica. Istodobno su učenice trenera Tihomira Rudeža popravile prosjek danih pogodaka, koji je do nedjelje bio okruglih osam po susretu. Tomu treba dodati - nekompletnih, zato što su Riječanke htjele igrati samo deset minuta, jer su već tada imale prihvatljiva tri pogotka minusa. Kakav je odnos kvalitete, i nedjeljne osječke protivnice morale su prihvatiti taj poraz, koji je znao biti i veći, a mogao je biti i u tom ogledu jer su domaće igračice propustile još sijaset prilika. Po dvije su realizirale Maja Joščak, Mateja Andrlić i Martina Šalek te Lorena Balić, koja nam je prenijela dojmove s toga regionalnog sučeljavanja:
- Rezultat najbolje oslikava odnose naše i snage gošći iz Slavonskog Broda! Ništa, zapravo, novoga, jer nam igračice Viktorije niz godina ne mogu parirati, tako da je upitno samo kolika će na kraju biti razlika pogodaka. Došli smo do broja 11, pri čemu je on mogao biti i znatno veći, ali, rekla bih, primjeren ukupnim nedjeljnim zbivanjima i atmosferi - djelić nam je prenijela prošlosezonska prva ligaška strijelkinja. Sada je ponovno na tome putu dijeleći s devet pogodaka vrh sa suigračicom Matejom Andrlić. Kako ekipno Osječanke bolje djeluju, i Lorena je zadovoljnija:
- Pozitivno je da sada znatno veći broj igračica dolazi u prilike i nerijetko ih realizira. Sigurno kvaliteta više za utakmice za koje se pripremamo, u čijem kontekstu na državnoj razini imamo samo dvije, odnosno tri takve, ovisno o tome susrećemo li se sa Splitom u Kupu Hrvatske. Prošle su nam ga sezone preotele i imamo veliku želju vratiti ga na "Mačkamamu", kamo će, nedvojbeno, i nova titula prvaka države. Idemo iz susreta u susret kroz treninge ispunjavajući postavljene zahtjeve novoga trenera, koji će biti na dnevnom redu i u sljedećem gostovanju kod Katarine Zrinski. Nova, izvjesno, jednosmjerna utakmica, jer se pobjednik zna, ali naša je prava pobjeda kada znamo da smo u igri načinili kvalitetan pomak - zaključila je ta osječka napadačica, koja bi se i u Čakovcu trebala nekoliko puta upisati u strijelce.
Dražen Lekšan
Najčitanije iz rubrike