Sport
RONDO KUP 2018

Na ritmičkoj reviji u Gradskom vrtu nastupa blizu 300 “gracija”
Objavljeno 20. listopada, 2018.
Rondo kup u osječkoj dvorani okuplja kvalitetno ritmičko društvo

Osječki Klub za ritmičko-sportsku gimnastiku Rondo ovoga će vikenda 11. put biti organizator i domaćin svog tradicionalnog godišnjeg natjecanja - Rondo kupa. Ritmičarke će nastupati na parteru u velikoj dvorani Gradskog vrta od jutarnjih do večernjih sati. Bit će to prava ritmička revija, u subotu program počinje u 9.30 i trebao bi trajati do 19.30 sati, a vježbat će natjecateljice iz A programa. Dan kasnije, u nedjelju, natjecanje kreće u devet ujutro, završetak je planiran negdje oko 15 sati, a nastupit će djevojčice iz B programa.



Nikad više "gracija"

Godišnje osječko natjecanje u ritmičkoj gimnastici zbog svoje ljepote i atraktivnosti privlači posebnu pozornost, a organizatori najavljuju kako će ovoga vikenda biti najviše do sada "gracija" iz cijele Europe, ali i malo šire.
- Očekujemo gotovo 300 natjecateljica svih uzrasta, a nastup su nam potvrdile ritmičarke iz Češke, Slovačke, Egipta, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Srbije, i Hrvatske - kaže profesorica i trenerica Branka Stojković, glavna i odgovorna kada je u pitanju organizacija Rondo kupa. I dosadašnja natjecanja u Osijeku bila su vrlo uspješna, ritmičarke su svojim izvedbama, gracioznošću i skladom ostavljale bez daha, a pozitivna je stvar što je Rondo kup svake godine sve masovniji i kvalitetniji, a ovaj 2018. trebao bi biti najveći i najuspješniji.
- Pomalo me i strah svega ovoga, jer doista je veliki broj ljudi, natjecateljica i njihove pratnje, najavio dolazak, a razina kvalitete kada je u pitanju organizacija moramo zadržati. Naš zadatak je da natjecanje na Rondo kupu prođe u najboljem mogućem redu, ali isto tako moramo se pobrinuti da se gosti u našem gradu osjećaju više nego zadovoljni - najavila je Stojković, koja uz pomoć svojih vjernih suradnika već danima radi kako bi dvorana Gradski vrt zasjala u punom sjaju te kako bi Osječani i nakon ovog Rondo kupa zaslužili čestitke za uspješnu organizaciju tako zahtjevnog natjecanja.
Domaće uzdanice

Prema listi prijavljenih jasno je da one koje dolaze u Osijek imaju kvalitetu prezentirati svu ljepotu svog sporta i jedno je sigurno - u Gradskom vrtu tijekom dva dana čeka nas šarenilo boja i ukrasa, gracioznost djevojčica i djevojaka, usklađenost pokreta, ljepota gracija, kvalitetna ritmička gimnastika...
Pred osječkom publikom nastupit će i domaće uzdanice, sjajna i prije nekoliko dana medaljama na državnoj smotri okićena Iva Janjić, potom Patricija Mate, Lorena Jelošek, Helena Slovaček, Iva Lišnić..., od kojih se i ovaj put očekuju dobre izvedbe. Proteklih godina nisu razočarale, pa treba nastaviti uspješan niz osvajanja medalja pred domaćom publikom.
Organizatori Rondo kupa pozivaju gledatelje da dođu podržati mlade ritmičarke s tribina, ulazak u dvoranu je besplatan, a tko god u subotu i nedjelju navrati u Gradski vrt, zasigurno neće požaliti.
Ivana Liović
Od jutarnjih do večernjih sati
 
Bogat ritmičko-sportski program u dvorani Gradski vrt počinje danas (subota) u 9.30 sati. Prije toga sastat će se sudački odbor, a onda nastupom natjecateljica 2011. i 2010. godišta kreće natjecanje. I trajat će do večernjih sati (19.30) s jednom podnevnom stankom od 13.15 do 14 sati kada će u Gradskom vrtu biti svečana ceremonija otvaranja. U subotu nastupaju natjecateljice iz A, a u nedjelju iz B programa. Nedjeljno natjecanje počinje u devet i trajat će do 14.45 sati kada će dodjelom medalja za djevojčice iz B programa biti spuštena zavjesa na 11. izdanje Rondo kupa.
Možda ste propustili...

KOHORTA ĆE U SUBOTU PROSLAVITI SVOJ 36. ROĐENDAN

Samo pobjede nam daj, uz tebe smo uvijek znaj

Najčitanije iz rubrike