Osijek
PRAVNO-EKONOMSKA KLINIKA

Besplatni pravni savjeti poslovnim subjektima
Objavljeno 18. listopada, 2018.
Na Ekonomskom fakultetu u Osijeku jučer je održano svečano obilježavanje početka rada Pravno-ekonomske klinike u novoj akademskoj godini. Prema uzoru na SAD, gdje su ovakve klinike neizostavan dio pripreme svakog studenta prava, osječka Pravno-ekonomska klinika već šestu godinu zaredom nudi besplatne pravne savjete poslovnim subjektima. Kako kompleksnost današnjih poslovnih problema zahtijeva kombinaciju različitih vještina i znanja, od ove će godine u radu klinike sudjelovati i studenti ekonomije.
Uz mentorstvo profesora i drugih stručnjaka, poput sudaca Trgovačkog suda, članova Odvjetničke komore i Hrvatske udruge poslodavaca, studenti će pružati besplatne pravne i ekonomske savjete poduzetnicima početnicima, obrtnicima i malim trgovačkim društvima.
- Jedna od novina ove godine je pružanje savjeta koji se tiču djelovanja na tržištu EU-a, tako da nam se mogu obratiti svi oni koje zanimaju informacije koje se tiču osnivanja ili rada trgovačkog društva na tom tržištu. Osim toga, kao i svih ovih godina, obratiti nam se mogu i svi oni koji planiraju pokrenuti posao, oni koji već vode posao, mogu doći i ljudi koji na Zavodu za zapošljavanje nastoje dobiti sredstva za početak poslovanja, studenti koji se planiraju baviti poduzetništvom, a posebno bi nas veselilo ako bi nam se kao potencijalni komitenti javili i OPG-ovi, kako bismo im pomogli pri pokretanju posla te ih pratili tijekom njihove poslovne aktivnosti - rekla nam je Dubravka Akšamović, profesorica s katedre za Trgovačko pravo.
O korisnosti ove klinike, kako za studente, koji na ovaj način stječu konkretno radno iskustvo, tako i za poduzetnike, kojima su potrebni pravni i ekonomski savjeti, najbolje govore brojke. Tako je prošle godine Klinika riješila čak 56 predmeta. Usporedbe radi, u prvoj godini djelovanja riješila ih je 16, što je potvrda kako ovaj projekt iz godine u godinu raste.
- Svaka je praksa korisna za studente, pogotovo ako znamo da je taj dio nastave još uvijek premalo zastupljen u obrazovanju. Najlakše je učiti rješavajući konkretne predmete, tako da je projekt klinike iznimno koristan i studentima i poduzetnicima - dodala je profesorica Akšamović.
Klinika nema klasično radno vrijeme, poduzetnici se mogu javiti u bilo koje vrijeme na adresu pravnaklinika.osijek@gmail.com ili na telefonski broj 099/604-1708, nakon čega će dobiti točan termin za razgovor. I. Alilović
Možda ste propustili...

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

Najčitanije iz rubrike