Sport
ĆORIĆ IPAK NIJE MOGAO PROTIV ĐOKOVIĆA

Veliki tjedan u Šangaju donio Borni 13. mjesto
Objavljeno 14. listopada, 2018.
Borna Ćorić porazom u finalu od Novaka Đokovića (6:3, 6:4) okončao je sjajan tjedan na ATP turniru u Šangaju. Borna nije uzeo pobjednički trofej, ali je pokazao o kakvoj se kvaliteti i talentu radi te najavio tko će u budućnosti drmati svjetskim tenisom. U Šangaju je krenuo pobjedom nad Stanom Wawrinkom, zatim je preskočio američkog kvalifikanta Bradleya Klahna, pa Argentinca Juana Martina del Potra, potom je bio bolji od Matthewa Ebdena, a u polufinalu zaustavio najboljeg svih vremena, Rogera Federera. U meču za naslov, na žalost, nije imao pravi odgovor na igru Đokovića, koji je ponovno onaj stari - moćan, jak i nepobjedivi Novak.
Oba su seta bila slična. Srpski tenisač rano je napravio break i Ćorić to u nastavku nije mogao sustići. U prvom setu Ćorić je držao svoj servis do 2:3, tad je Srbin podigao razinu igre i napravio break, koji je čuvao do kraja prve dionice. U drugom setu isti scenarij. Đoković je na samom otvaranju oduzeo servis suparniku, imao je još prilika za break, mogao je i ranije završiti, ali Borna se nije dao. Mogao je i uzvratiti Đokoviću, kod 3:4 imao je jedinu break loptu, no Novak je to izdržao i bez problema završio meč i osvojio nevjerojatni 32. naslov na turnirima iz Masters 1000 serije, ukupno 72. na Touru.
Nije Ćoriću bilo lako, imao je protiv sebe fantastičnog Đokovića, ali i probleme s bolovima. Mučio ga je vrat, osjetio je i zatezanje mišića u desnoj nozi, dva puta je tražio pomoć od fizioterapeuta, ali nije pomoglo.
- U ponedjeljak ujutro još sam mislio da ću već u ponedjeljak navečer biti u avionu nakon prvog meča (protiv Stana Wawrinke), a došao sam do svog prvog finala na turnirima iz Masters serije 1000. To je sjajno. Unatoč porazu u finalu, bio je ovo stvarno velik tjedan za mene i prezadovoljan sam. Mogu izvući samo pozitivne misli nakon ovakvog tjedna - kazao je hrvatski Davis Cup reprezentativac.
Borni je Šangaj donio puno toga dobrog, vrijedne "skalpove", posebice onaj nad Federerom, a i od ponedjeljka će biti 13. tenisač svijeta.
- Čestitam Novaku, nije ovo bio moj najbolji dan, ali on je jedan od najboljih igrača u povijesti tenisa. Svaka čast, Nole - rekao je 21-godišnji Zagrepčanin nakon prvog finala na turniru iz serije Masters 1000 turnira.
Đoković ponovno igra nevjerojatan tenis. Nakon krize koja ga je uzdrmala i izbacila iz društva najboljih, vratio se u velikom stilu.
- Ovo je jedan od najtežih Mastersa na svijetu. Uvijek mi je ovdje lijepo igrati, stvarno posebno mjesto za mene - kazao je Đoković kojemu je ovo bio četvrti trijumf na šangajskom Touru. A onda je pohvalio i Bornu:
- Svaka čast Borni, pokazao je da je sjajan igrač i da ćemo ga još gledati na visokoj razini. I. Liović
Od poraza u četvrtfinalu ovogodišnjeg Roland Garrosa (Cecchinati), srpski tenisač je uzeo četiri naslova
Najčitanije iz rubrike