Osijek
PROJEKT OSNAŽENA

Posao za 10 Čepinčanki
Objavljeno 15. listopada, 2018.
Projektom “OsnaŽENA” (Ojačajmo starije i nemoćne aktiviranjem žena), koji provodi osječko Gradsko društvo Crvenoga križa u partnerstvu s Gradom Osijekom, Centrom za socijalnu skrb Osijek i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje te u suradnji s općinama Čepin, Šodolovci, Vladislavci i Vuka, zaposleno je 35 žena iz teško zapošljive skupine. Vrijednost projekta iznosi približno 5,7 milijuna kuna, a sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.
Načelnik Općine Čepin Dražen Tonkovac kaže kako je kroz ovaj projekt zaposleno deset žena s područja općine Čepin, koje će obilaziti i pomagati starije i nemoćne osobe, njih gotovo 80, tijekom 24 mjeseca. Time će se utjecati na poboljšanje životnih uvjeta starijih osoba.
- Ženama su projektom osigurane plaće, sve potrepštine i bicikli. Općina Čepin već duži niz godina provodi projekte koji su usko vezani uz brigu za stare i nemoćne te zapošljava žene koje su dugotrajno nezaposlene putem mjere zapošljavanja kroz javne radove. Ovakav projekt nastavak je dosadašnjih napora, ali se ovime također jasno ukazuje na postojanost potrebe za provedbom ovakvih i sličnih projekata - kaže Tonkovac. D. Pejić
24

mjeseca traje projekt u kojem će deset Čepinčanki skrbiti o 80-ak starijih i nemoćnih osoba s područja općine Čepin
Možda ste propustili...

ISTRANI DOŠLI PO NAŠA ISKUSTVA

Razmjena iskustva dviju europskih regija sporta

INFO DAN EU PROJEKATA FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO

Projekti vrijedni 5 milijuna eura

Najčitanije iz rubrike