Kultura
14. DANI MATICE HRVATSKE U VUKOVARSKO-SRIJEMSKOJ ŽUPANIJI

Otvorenje posvećeno životu i djelu Josipa Kozarca
Objavljeno 15. listopada, 2018.
Ogranak Matice hrvatske u Vinkovcima, domaćin je svečanosti otvorenja

Ovogodišnji, 14. dani Matice hrvatske, u Vukovarsko-srijemskoj županiji održavaju se od 15. listopada do 9. studenoga, a Ogranak u Vinkovcima domaćin je otvorenja. Bit će to večer posvećena životu i djelu Josipa Kozarca (u povodu 160. obljetnice rođenja). U srijedu, 17. listopada, u 20 sati u Gradskom kazalištu ''Joza Ivakić'' promocija je knjige i filma Romana Leljaka Mit o Jasenovcu, dok je u četvrtak u dvorani Ogranka, u 19 sati, predavanje Radomira Jurića Zadar na dlanu, te projekcija kratkog filma Miljenka Dujele i Igora Goića Ranjene crkve u Zadarskoj nadbiskupiji.
U petak, 19. listopada, u Galeriji ''Slavko Kopač'' otvorenje je izložbe Ivana Bogovića, a 24. listopada, u dvorani Ogranka predavanje je Zrinke Šimunović Život i djelo Josipa Runjanina. Obilježavanje 187 godina kontinuiranog rada vinkovačke bolnice, projekcija amaterskog filmskog zapisa Dražena Švagelja Šetnja kroz ratom razrušenu vinkovačku bolnicu 2. i 3. siječnja 1992., bit će 26. listopada, u 19 sati, u dvorani Ogranka.
U nedjelju, 28. listopada, u crkvi sv. Euzebija i Poliona misa je za preminule članove Ogranka, a 30. listopada, u Ogranku promocija monografije Đure Mesića Rodoslovlja obitelji, Pišača/Krbave i Tolića, nekadašnjih stanovnika župe Podlapača. U Galeriji "Slavko Kopač", 8. studenoga, otvorenje je izložbe fotografija Ante Miljka Svjedok vremena Vukovar 1996.-1998., a 9. studenoga, u dvorani Ogranka koncert Vladimira Mlinarića i Jakše Zlatara. M.K.

"Sporedni kolosijek" Zvonimira Tanockog
U Galeriji ‘‘Slavko Kopač‘‘ 5. studenoga bit će otvorena izložba fotografija Zvonimira Tanockog Sporedni kolosijek. Dva dana kasnije, u dvorani Ogranka u 19 sati, održat će se predavanja Hrvoja Vulića na temu Josip i ja, arheologa dva i Maje Krznarić Škrivanko na temu Sretnik prošlosti – Stojan Dimitrijević (u povodu 160. i 90. obljetnice rođenja).

Ulazak na sva događanja u okviru 14. dana Matice hrvatske u Vukovarsko-srijemskoj županiji, kao i na sve programe koji će se održavati u Vinkovcima, i ove je godine besplatan, poručuju organizatori.
Možda ste propustili...

NOVO IZDANJE ŠKOLSKE KNJIGE "QUINCY JONES: 12 NOTA – O ŽIVOTU I KREATIVNOSTI"

Mudre lekcije velikoga Quincyja Jonesa

MANIFESTACIJA NOĆ KNJIGE 2024. U GRADSKOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI OSIJEK

Prigodni program bogat raznim događajima za sve dobi i ukuse

Najčitanije iz rubrike