Regija
DRUGI DAN BORAVKA

Predsjednica u posjetu Orahovici i Slatini
Objavljeno 12. listopada, 2018.
ORAHOVICA/SLATINA - Drugog dana boravka u Virovitičko-podravskoj županiji, predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je Viroviticu, Slatinu, Voćin, Četekovac, Jankovac, Orahovicu i Mikleuš. U park-šumi Jankovac Predsjednicu su dočekali načelnik Općine Čačinci Mirko Mališ i ravnatelj Parka prirode Papuk Alen Jurenac. Jurenac je Predsjednici predstavio ljepote Jankovca te prezentirao vrijedne i korisne projekte Parka u bliskom razdoblju
- Dosita prekrasan krajolik, prelijepo je biti ovdje. Čestitam Parku prirode Papuk na svim njihovim projektima koji su itekako korisni i vrijedni – rekla je obilazeći Jankovac predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. U Orahovici je obišla Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo – Sveučilišni studij preddiplomski i diplomski fizioterapije, tvrtku Pan-parket, Plivački klub te Poljoprivredno poduzeće Orahovica. Uveličala je i svečanu sjednicu općinskog vijeća Mikleuš u povodu Dana općine.
U Slatini je posjetila tvrtku Marinada. Susrela se potom s polaznicima Dječjeg vrtića Zeko, a u Parku 136. slatinske brigade obišla je štandove udruga i učeničkih zadruga osnovnih i srednjih škola na kojima su, obilježavajući Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, izložili jesenske plodove i pekarske proizvode.
Boravak u Slatini zaokružen je razgledavanjem stalnog postava Zavičajnog muzeja te posjetom spomen-sobe Domovinskog rata s roditeljima poginulih hrvatskih branitelja.
U pratnji predsjednice Grabar-Kitarović bili su potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, župan Igor Andrović, njegovi zamjenici Marijo Klement i Darko Žužak te ostali suradnici, a dočekali su ih gradonačelnik Denis Ostrošić, gradski pročelnici Marin Kokorić i Krunoslav Šarabok, također i čelni ljudi poduzeća i ustanova koje su posjetili. Nakon Slatine posjetila je Voćin gdje je položila cvijeće na spomenik poginulim žrtvama, a u Četekovcu je položila cvijeće na spomen-obilježje stradalim mještanima sela Balinaca, Četekovca i Čojluga.V.G./P.Ž.
Sam quam qui dolore lam earibus dandis et esto dolupta illecta sum am eost, si blaborerit mi, si volecup
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike