Učionica
RADIONICA ZA MENTORE DOKTORSKE ŠKOLE SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU

Podizanje kvalitete rada mentora s doktorandima u izradi doktorskoga rada
Objavljeno 12. listopada, 2018.

U svrhu povećanja kompetencija mentora Doktorska škola Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, u suradnji s Centrom za unaprjeđenje i osiguranje kvalitete visokog obrazovanja Sveučilišta u Osijeku, 5. rujna 2018. organizirala je radionicu za mentore na doktorskim studijima kao dio sjednice Vijeća mentora Doktorske škole.


Radionicu je održao licencirani predavač za izobrazbu mentora prof. dr. sc. Doris Novak, redoviti profesor i predstojnik Zavoda za aeronautiku Prometnoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. U radionici su sudjelovali nastavnici koji čine Vijeće mentora Doktorske škole, trenutačno imenovani mentori te vanjski nastavnici s drugih sveučilišta u Hrvatskoj. Cilj radionice bio je podizanje kvalitete rada sveučilišnih nastavnika/budućih mentora s doktorandima tijekom razdoblja njihova studiranja i izrade doktorskoga rada. Uz to, naglasak je stavljen na podizanje svijesti o važnosti mentora u procesu doktorske izobrazbe, pri čemu su analizirani mogući postupci i metode koji mentorima stoje na raspolaganju u budućem radu.
Radionica je pobudila veliko zanimanje polaznika koji su svojim iskustvima i primjerima u radu s doktorandima, ali i studentima, aktivno pridonijeli zajedničkomu cilju. Zaključak je radionice moguće sažeti u obliku potrebe za stalnim usavršavanjem mentora te izmjenom iskustava. Koncept održavanja takvih i drugih radionica u okviru Doktorske škole osigurava visok stupanj kvalitete doktorske izobrazbe, posebice u smislu stjecanja transverzalnih vještina i profesionalnoga razvoja istraživača u koje se ubrajaju doktorandi i njihovi mentori.
Iva PERIĆ KUZMANOVIĆ, Doris NOVAK
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike