Regija
DOM ZDRAVLJA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE

Uređene ambulante, uskoro nova oprema
Objavljeno 22. rujna, 2018.
POŽEGA/VELIKA - Završena je prva faza radova u sklopu višemilijunskog projekta “Dom zdravlja – centar zdravlja”. U povodu toga je požeško-slavonsku župan Alojz Tomašević sa suradnicima posjetio Dom zdravlja Požeško-slavonske županije te obišao prostorije u Požegi i Velikoj, gdje su obavljeni radovi u prvoj fazi.
Ukupna vrijednost projekta je 5,845,777 kuna, od čega Europski fond za regionalni razvoj sufinacira 4,968,911 kuna, a preostali iznos daje Požeško-slavonska županija. Cilj je projekta unapređenje kvalitete pružanja primarne zdravstvene zaštite ulaganjem u infrastrukturu i opremu, naglasio je ravnatelj Doma zdravlja Marijan Višaticki.
- Ovim projektom iskazali smo brigu za kvalitetu uvjeta života i rada i medicinskih djelatnika i pacijenata. Slijedi nam još puno projekata u zdravstvenim institucijama kojima je Županija osnivač – od Hitne do Opće županijske bolnice. Ovdje je utrošeno oko milijun i pol kuna za adaptaciju prostora, a preostala sredstva bit će utrošena za drugu fazu, odnosno nabavu medicinske opreme kako za Dom zdravlja tako i za osam koncesionara - rekao je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.
Ordinacija obiteljske medicine dr. Tihomira Brkića jedna je od onih koje su doživjele adaptaciju, a dr. Brkić nije krio zadovoljstvo boljim uvjetima rada.
- Mogu reći da sam preporođen! Da ste bili ovdje prije dva mjeseca, našli biste u sredini ordinacije rupu veličine jednog kvadratnog metra u koju je zapinjala moja radna stolica, a spremačica imala velikih problema prilikom čišćenja ambulante. Prozori su bili vrlo trošni tako da je za jače kiše čak i prokišnjavalo, uglavnom – nimalo ugodno. Zaista, prelijepo je i sad sa zadovoljstvom dolazim raditi u ambulantu - rekao nam je dr. Brkić.
Svoje zadovoljstvo uređenim prostorijama i ordinacijama izrazili su i djelatnici, medicinsko osoblje i liječnici koji rade u ordinacijama u Požegi, u Vukovarskoj ulici, kao i oni u zgradi Doma zdravlja u Velikoj. Svi oni u sklopu ovog projekta, odnosno njegovim nastavkom, očekuju i novu opremu koja je u fazi nabave. AGM Kruna
Možda ste propustili...

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

ZA DJECU OD 3 DO 11 GODINA

Otvara se Šumski pedagoški centar

SUFINANCIRALO MINISTARSTVO SPORTA

Otvoren je višenamjenski teren NK-a Suhopolje

Najčitanije iz rubrike