Regija
OFTALMOLOGIJA OPĆE BOLNICE VIROVITICA

Nova oprema i domaći kadar jamče budućnost
Objavljeno 21. rujna, 2018.
VIROVITICA - Projektom “Dogradnja i opremanje dnevnih bolnica Opće bolnice Virovitica”, vrijednim 50 milijuna nepovratnih EU kuna, odobrenih u stopostotnom iznosu, što je financijski najveći ostvareni europski projekt Razvojne agencije VIDRA i Virovitičko-podravske županije, Opća bolnica Virovitica dobit će novu zgradu Aneksa B1 dnevne bolnice i novu opremu.
Početkom lipnja potpisano je 11 ugovora ukupne vrijednosti 20.307.831 kuna za "Opremanje operacijskog bloka, centralne sterilizacije i jedinica intenzivnog liječenja". Veliku potporu cijeloj priči dali su potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ministar zdravstva Milan Kujundžić, ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric, virovitičko-podravski župan Igor Andrović. U povodu nabave nove opreme Opću bolnicu Virovitica posjetili su virovitičko-podravski župan Igor Andrović, pročelnica Ureda župana i predsjednica Upravnog vijeća OB-a Virovitica Jasna Abramović te pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb VPŽ-a Melita Sirovica, koji su obišli prostore Odjela za oftalmologiju i optometriju Opće bolnice Virovitica, gdje ih je s radom i novom opremom upoznao voditelj, dr. Bruno Sunajko. Sunajko je naglasio kako na odjelu radi pet liječnika i svi su domaći kadar s područja Virovitičko-podravske županije, a dolazak nove opreme donosi lakši rad.O
– S novom opremom ćemo kvalitetnije i preciznije pružati zdravstvenu zaštitu i liječiti pacijente u operativnom te u medicinsko-dijagnostičkim smislu. Znatno poboljšavamo mogućnosti operativnog liječenja, kao i medicinske dijagnostike na Odjelu oftalmologije i optometrije. To je i bila moja vizija kada sam prije nekoliko godina došao u Viroviticu. U budućnosti želimo biti profilirani kao mjesto vrhunske usluge i zdravstvene brige te zaštite naših pacijenata, a to ćemo s novom opremom moći ostvariti. Lakše ćemo avljati operacije mrene (katarakte) te medicinsku dijagnostiku (OCT, ultrazvuk). U budućnosti želimo stvoriti i uvjete za lasersko liječenje nekih bolesti oka – rekao je Sunajko. Župan Andrović posebno je naglasio važnost opremanja, uz konstantno ulaganje u liječnike i njihovo usavršavanje.
– Od 2011. godine nikad nije bilo ovakvo veliko ulaganje odjednom u zdravstvo na području Virovitičko-podravske županije. Ovom novom opremom osiguralo se dodatno podizanje zdravstvene zaštite građana Virovitice i stanovnika Virovitičko-podravske županije, a pritom su se stvorili bolji uvjeti rada medicinskog kadra - rekao je župan.V.Grgurić
Manje se čeka
Liste čekanja na Oftalmologiji sve su kraće. Tako se na operaciju katarakte čeka mjesec i pol dana, po čemu je ovaj virovitički odjel zasigurno među vodećim općim bolnicama u Hrvatskoj. Voditelj odjela Bruno Sunajko ističe odličnu suradnju s ravnateljem bolnice Dinkom Blaževićem, koji u suradnji s osnivačem, Virovitičko-podravskom županijom i županom Igorom Androvićem, ima jasnu viziju podići kvalitetu usluge Opće bolnice Virovitica na novu razinu. "Važno je i istaknuti da na naš Odjel oftalmologije ne dolaze pacijenti samo s područja Virovitice i Virovitičko-podravske županije nego i ostatka Hrvatske, a bolnica ima oličnu suradnju s najvećim kliničkim centrima i bolnicama u Hrvatskoj. Suradnja s takvim centrima i bolnicama iznimno nam je važna, posebno s KBC-om Sestre milosrdnice, KBC-om Rebro, Kliničkom bolnicom Sveti Duh i KBC-om Osijek. Ta simbioza malih i velikih posebno je važna za našeg krajnjeg korisnika - pacijenta, ali i nama liječnicima olakšava i ubrzava proces pojedinog zahvata ili dijagnostike", kaže Sunajko.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike