Sport
NK BELIŠĆE

Protiv Vinkovčana u derbiju kola nastaviti niz neporaženosti
Objavljeno 12. rujna, 2018.
Nogometaši Belišća u prva tri odigrana kola ostvarili su pobjede protiv Oriolika (4:0), Slavije (2:1), da bi u subotnjoj utakmici protiv Sloge u Novoj Gradiški odigrali bez pobjednika - 2:2. Na tablici imaju sedam bodova, jednako kao drugoplasirana Cibalia i treća Marsonia, a sve tri momčadi, zanimljivo, imaju gol-razliku "plus pet". U subotu na gradski stadion dolazi upravo Cibalia, momčad koja je u pripremnom razdoblju pobijedila "crvene" u Vinkovcima. Ipak, pripreme su jedno, a prvenstvene utakmice nešto posve drugo. Bit će to susret dva bivša prvoligaša, a sadašnji trener Belišća Davor Rupnik upravo je iz redova Cibalije došao na klupu u grad papira. Sigurno stoga dobro pozna suparnika?
- Odgovor je - i poznam i ne poznam. Tijekom ljeta iz Vinkovaca je puno igrača otišlo i puno ih je došlo. To je posve druga momčad od one koju sam trenirao u Prvoj ligi. Vidljivo je po rezultatima da trener Tomić radi odličan posao i da je uspio složiti vrlo dobru momčad. Očekuje nas neizvjesna utakmica jer je Cibalia najavila napad na Drugu ligu. Znamo da se radi uz Marsoniju o ponajboljoj momčadi koja će vrebati svaku našu pogrešku. Svjesni smo i svoje kvalitete koju moramo u 90 minuta igre pokazati na terenu. Utakmica je i nama jako važna i zato ćemo dati maksimum kako bismo ostvarili pozitivan rezultat i razveselili svoje navijače. Bez obzira na ime suparnika i njegovu snagu, svaka utakmica vrijedi tri boda i znamo da nam predstoji velika borba - rekao je trener Belišća Rupnik.
Dosta toga Rupnik može temeljiti na dobroj formi iskusnog kapetana Zorana Ratkovića. U tri odigrana kola četiri puta upisao se u listu strijelaca. I on ima poveznicu s Cibalijiom, čije je boje branio pet godina. Danas je s 40 godina na leđima produžena ruka trenera Rupnika, a u svlačionici i na terenu njegova se riječ sluša i uvažava.
- Svom klubu želim sigurno što brži povratak na stare staze, ali u ovom trenutku meni je najvažniji rezultat Belišća. Svakako da ćemo igrati odgovorno, disciplinirano i ako treba iznad svojih mogućnosti. Suparnik nam je dodatni motiv i inspiracija za svakog od nas. Primili su samo jedan pogodak u tri kola, što pokazuje njihovu snagu i kvalitetu. Mi s našim trenerom odlično radimo i optimistično raspoloženi čekamo utakmicu sa željom da nastavimo niz neporaženosti - rekao je kapetan Belišća Zoran Ratković. Z.Kaptalan
U derbiju kola Belišćani će u subotu ugostiti Cibaliju, a trenutačno momčadi imaju po sedam bodova
Možda ste propustili...

OSMINA FINALA KUGLAČKOG KUPA HRVATSKE

Osijek jedini favorit od slavonskog kvinteta

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

Najčitanije iz rubrike