Mozaik
TJEDNA TOP-LISTA PRODAJE

Među pet najprodavanijih izvođača već je tjednima i Amira Medunjanin
Objavljeno 12. rujna, 2018.

Izvođačica čija se uspješna glazbena karijera iz dana u dan pjeva u stihovima sevdalinki, Amira Medunjanin, posljednjih je tjedana jedan od omiljenih pjevača među hrvatskim slušateljima.



Ove je godine Amira obilježila 15 godina svoje karijere, a prema tjednim top-listama prodaje, njezin album "Ascending" u izdanju Croatia Recordsa nekoliko je tjedana zaredom zauzeo poziciju unutar top 5. I prošli je tjedan također njezina prodaja porasla te tako zauzela treću poziciju.
Ljubav, ona neizmjerna, a podjednako i ona beznadna, izuzetna strast i ekspresivnost emocija motivi su koji prožimaju priče otpjevane u njezinu sevdahu. Tradicionalne pjesme Bosne i Hercegovine Amira je, podrijetlom iz Sarajeva, nosila u sebi još iz djetinjstva. Veliku ljubav prema sevdalinkama i svoj specifičan talent spojila je u zanimljiv nov kontekst i dala tako sevdalinkama da se istaknu među modernom glazbom, čak i na našim prostorima. Album "Ascending" i njegova pozicija na top-listi prodaje u Hrvatskoj pravi su dokaz tome. To izdanje prikaz je njezina dosadašnjeg glazbenog opusa, a uz kompilaciju starijih pjesama, na albumu se mogu pronaći i neke nove kompozicije. Koproducenti te uspješnice su Ante Gelo i Bojan Zulfirpašić, a album je najavila singlom "Oj meglica" na kojemu je surađivala s Vladimirom Kočišem Zecom, a tekst je napisao Leonardo Baksa.
Nimalo iznenađujuće, prve dvije pozicije još uvijek zauzimaju albumi Olivera Dragojevića. Na prvome je mjestu album "A L‘Olympia" u izdanju Aquarius Recordsa. Drugo mjesto zauzima izdanje "100 originalnih pjesama: Oliver Dragojević" Croatia Recordsa. Nakon mjesec i pol dana od njegova odlaska, tjedne liste top-prodaje još uvijek pokazuju da slušatelji rado kupuju albume u znak sjećanja na jednog od ponajboljih izvođača u povijesti hrvatske glazbe. Iza Amire, na četvrtom je mjestu Osječanka Mia Dimšić sa svojim debitantskim albumom "Život nije siv", koji se u top 10 nalazi čak 76 tjedana!
Na stranoj listi prodaje prvo je mjesto zauzeo jedan povratnički album. Riječ je o izdanju "Prodigal Son" Rya Coodera koji je tako "spustio" prošlotjednog nositelja prvog mjesta. Na drugome se mjestu sada nalazi album "Score" 2Cellos. Slijedi ih na trećem mjestu Ed Sheraan s albumom "Divide (LTD)".
Tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovu podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje. T.Kvorka
Na četvrtom je mjestu Osječanka Mia Dimšić s albumom “Život nije siv”, koja je na listi već 76 tjedana
Možda ste propustili...

NATJEČAJ INMUSIC BREAKTHROUGH POWERED BY EUROPAVOX

Zasviraj na omiljenom festivalu!

DANAS ISPRED PRODAVAONICE GRAMOFONSKIH PLOČA VINYLMANIA

Record Store Day 2024. u Osijeku

Najčitanije iz rubrike