Regija
NOVA BUKOVICA PROSLAVILA DAN OPĆINE

Blagdanska misa i Kićo zaključili veliko slavlje
Objavljeno 17. kolovoza, 2018.
NOVA BUKOVICA - Svečanom misom i koncertom Krunoslava Kiće Slabinca završeno je višednevno obilježavanje Dana općine Nova Bukovica. Župa i župna crkva posvećene su Uznesenju Blažene Djevice Marije pa se taj katolički blagdan slavi i kao Dan općine.
Obilježavanje je počelo 10. kolovoza sportskim susretima, natjecanjem hrvatskih branitelja s područja općine u streljaštvu, a zatim i prvim dječjim malonogometnim turnirom u povodu otvorenja uređenih malonogometnog i dječjeg igrališta. Svoj doprinos dali su i maratonci Virovitičko-podravske županije Glasnici istine. Sljedećeg dana održane su Memorijalne dječje vatrogasne igre posvećene Martini Strapac Knežević. Istoga dana na nogometnim terenima u Miljevcima i Novoj Bukovici odigrane su tri utakmice, u kojima su snage odmjerili seniori i veterani NK-a Mladost Miljevci, NK-a Standard Nova Šarovka, NK-a Mladost Čađavica, NK-a BSK Biškupci i NK-a Zrinski Nova Bukovica. Četvrtu, memorijalnu utakmicu "Đuro Škorić" odigrali su NK Kaptol i NK Zrinski. Nedjeljno poslijepodne obilježila je smotra folklora, a u ponedjeljak je bila svečana sjenica Općinskog vijeća. Bio je to i dan sjećanja na sve poginule u Domovinskom ratu i kroz povijest, te na dugogodišnjeg župnika Alojzija Staneka posjetom zavičajnom muzeju u njegovu nekadašnjem župnom stanu. Utorak je posvećen prvom druženju bajkera i kružnoj vožnji te zabavi uz bend Rokeri.
Na sam blagdan Velike Gospe u župnoj crkvi Uznesenja BDM u Novoj Bukovici služene su četiri svete mise, a središnje koncelebrirano misno slavlje u 11 sati predvodio je vlč. Siniša Paušić, župnik Župe sv. Martina u Podravskim Podgajcima, u zajedništvu sa župnicima Augustinom Tašićem iz Sopja i Marijem Matijevićem iz Nove Bukovice. Na svetoj misi sudjelovali su i župnici Vladimir Škrinjarić iz Podravske Moslavine, Stjepan Vuk iz Čađavice i Nedjeljko Androš iz Čačinaca. U nadahnutoj propovijedi vlč. Siniša Paušić naglasio je da ljudski materijalni i intelektualni napredak i blagostanje nije pratio i duhovni napredak i zato "živimo u vremenu velike dekadencije, rasula, raspadanja sustava svijeta i života kakvog smo do sada poznavali… i zato smo postali narod koji izumire." I kao što se suncokret okreće prema suncu koje je za njega izvor života, pozvao je da se i ljudi okrenu životu, Bogu i spasenju.
Obilježavanje Dana općine Nova Bukovica i blagdana Uznesenja BDM završeno je velikom zabavom uz koncert Krunoslava Kiće Slabinca.
Petar Žarković
Možda ste propustili...

3. Grahijada u organizaciji Udruge žena Pribiševci

2 TK najbolji

Najčitanije iz rubrike