Regija
VINKOVAČKA KUPALIŠTA

Vinkovčani spas od vrućina traže na Banji i bazenu
Objavljeno 17. kolovoza, 2018.
VINKOVCI - Ovih dana temperature u Slavoniji došle su do visokih 35 Celzijevih stupnjeva, a kako bi našli osvježenje građani Vinkovaca i njihovi gosti spas su pronašli u omiljenim kupalištima na području Vinkovaca.
Jedno od najomiljenijih kupališta je jezero Banja, gdje bude veliki broj kupača svake godine, no odlazak iz Slavonije osjeti se i na tom poznatom vinkovačkom kupalištu gdje je svake godine mnogo ljudi, međutim, ove godine zamijetili smo mnogo manji broj onih koji su došli pronaći osvježenje u Banji. Poznata je i ona krilatica ‘‘Hvali more, drž‘ se Banje!‘‘.
Donacijom Vipneta Banja danas ima novo ruho, a novi sadržaji upotpunili su sadržaje. Dječje igralište obogaćeno je novim penjalicama, toboganom i pješčanikom, za sportaše i rekreativce popravljeni su postojeći tereni odbojke na pijesku, a dodani su i igralište za badminton te trim park. Postavljene su i nove klupe, kabine za presvlačenje, uređen je prostor s roštiljima i pripadajućim garniturama za sjedenje te drvena sunčališta s jedrima za hlad. Športsko-ribolovno društvo Jezera Banja, pod vodstvom Željka Mikića, brine se za okoliš organizirajući razne akcije, tako da s pravom možemo reći da je vinkovačko more više od samog užitka, jer boraveći na Banji imate osjećaj kao da ste na moru. Oni koje smo zatekli rekli su nam kako nemaju novca da bi otišli na more, no uvijek je tu, kako kažu, Banja koja uvijek pruža osvježenje i ima mnogo sadržaja. Posebnost same Banje je i vinkovačko vaterpolo-igralište koje osim Divlje lige, nudi rekreaciju mnogim posjetiteljima.
U gradu na Bosutu, ako ne želite osvježenje pronaći u jezeru, možete otići nešto dalje do Dvoranskog plivališta Lenije koje mnogima pruža razne sadržaje za sve uzraste. Kakvo je stanje na plivalištu, doznali smo od Željka Ilića, direktora tvrtke Periska d.o.o. koja upravlja Dvoranskim plivalištem Lenije.
- Završetkom školske godine možemo reći da i mi na Dvoranskom plivalištu Lenije ulazimo u ljetnu shemu i organizaciju posla i rada. Budući da su djeca na praznicima, osjeti se veliki broj dolazaka na naše plivalište u odnosu na ostali dio godine. Kada bismo uspoređivali ostali dio godine i to ljetno razdoblje, možemo reći da je posjećenost dva do tri puta veća nego u ostalom dijelu godine. U svom radu nudimo mnoge programe za mlađu populaciju, što se pokazalo jako dobrim. Osim toga želim naglasiti da smo od kraja prvog mjeseca do početka ljetne sezone doveli 268 autobusa korisinika koji su popunjavali dnevne termine, dok imamo veliki broj korisnika u večernjim terminima - rekao je Ilić.
Među kupačima zamijetili smo veliki broj mladih koji su osvježenje pronašli na Lenijama uz razne igre u vodi, dok su neki svoje osvježenje pronašli u jacuzziju, u kojem svakog dana ima sve više korisnika. Vinkovčani tako imaju dva omiljena mjesta za osvježenje, kako vole reći vinkovačko more - jezero Banja - koje ne bi mijenali ni za jedno more, potom Dvoransko plivalište Lenije koje uvijek ima brojne kupače.
Mario Kokaj
Dnevna ulaznica 30 kuna
Mjesečna obiteljska ulaznica na Dvoranskom plivalištu Lenije u ljetnom razdoblju iznosi 500 kuna, dok je dnevna ulaznica za umirovljenike, djecu i invalide 20 kuna. Ako ste zaposlena osoba za dnevni boravak na Dvoranskom plivalištu Lenije morate izdvojiti 30 kuna, ali ako ne želite biti cijeli dan, tu su povoljne cijene za jednosatni boravak.
Najčitanije iz rubrike