Osijek
NATJEČAJ ZA NAJBOLJA OSTVARENJA MLADIH HRVATSKIH FOTOGRAFA

IV. Biennale o temi "Refleksije"
Objavljeno 13. kolovoza, 2018.
Svi mladi umjetnici između 18 i 30 godina koji stvaraju u mediju fotografije mogu se prijaviti na ovogodišnju manifestaciju koja cijeni kreativnost. Riječ je o Biennalu hrvatske mlade fotografije, koji će se u svom četvrtom izdanju baviti temom "Refleksija", odnosno prezentiranja svakodnevice iz osobnog doživljaja. Tema može propitkivati refleksiju pojedinca na društvo, kulturu, politiku, ekonomiju i trendove ili se jednostavno može odnositi na autorefleksiju.
Stoga se svi zainteresirani mladi Osječani mogu prijaviti na IV. Biennale hrvatske mlade fotografije, pa naposljetku imaju mogućnost osvajanja nagrade, kao i sudjelovanja na desetodnevnoj izložbi u Zadru.
Sve što moraju napraviti jest prijaviti se na natječaj koji traje od 1. lipnja, a otvoren je još nekoliko tjedana, do 1. rujna, slanjem najviše pet fotografija koje mogu i ne moraju biti međusobno povezane u jedinstven ciklus. Također, uz fotografiju potrebno je priložiti kratku autobiografiju i objašnjenje koncepta priloženih fotografija.
Fotografije se šalju u digitalnom formatu na mail adresu: natjecajbhmf2018@gmail.com, a 10 dana nakon završetka natječaja stručni žiri proglasit će najbolje mlade autore. Prva tri rada tako će biti nagrađena po izboru žirija, mogu se osvojiti fotografska oprema ili vaučeri, a naposljetku bit će uključeni i u zajedničku izložbu pobjednika tijekom 2019. godine. Također, osim u Zadru, postoji mogućnost putujuće izložbe u Splitu i Zagrebu kako bi se mladi hrvatski fotografi, profesionalaci i amateri u cijelosti afirmirali. Mr. M.
Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK ZA PRAZNIK RADA

Grah i druženje kod katakombi

OSIJEK DOMAĆIN PRVOG ECO CITY WASTE FESTA

I otpad može pružiti zabavu

Najčitanije iz rubrike