Regija
14. MEMORIJALNI NOGOMETNI TURNIR

NK Podravac kao domaćin najbolji
Objavljeno 7. kolovoza, 2018.
SOPJE - Općina Sopje i NK Podravac organizirali su 14. memorijalni nogometni turnir "Zlatko Karafa" u sjećanje na poginulog hrvatskog branitelja, nestalog u ratnom vihoru rujna 1995. godine. Turnir se održava naizmjenično u Sopju i Novoj Šarovki, jer je Karafa igrao za nogometne momčadi iz tih mjesta, a ove godine domaćin turnira bilo je općinsko središte Sopje i NK Podravac.
Organizacijski odbor memorijala položio je vijence na posljednjem počivalištu Zlatka Karafe na sopjanskom mjesnom groblju i ispred spomenika Zdenac života u središtu Sopja u čast svim poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja. Svetu misu zadušnicu u župnoj crkvi sv. Marije Magdalene u Sopju predvodio je vlč. Augustin Tašić.
Na Memorijalnom turniru redovito sudjeluju četiri nogometne momčadi. Na lanjskom turniru sudjelovali su i nogometaši iz mađarskog mjesta Martinci, jednog od mjesta s većinskim hrvatskim življem, dok su se ove godine nadmetali nogometni klubovi iz mjesta s područja općine Sopje (Nova Šarovka, Josipovo, Sopje i Grabić). Nakon odigranih nogometnih utakmica između četiri ekipe ovogodišnjih sudionika, prvo mjesto zasluženo je pripalo domaćinu, NK Podravac Sopje, druga je bila ekipa NK Dinama iz Josipova, na treće mjesto plasirali su se nogometaši NK Starndard iz Nove Šarovke, a četvrto mjesto zauzeli su nogometaši HNK Grabić. Pojedinačno najbolji igrač turnira bio je Matej Androš (NK Dinamo Josipovo), najbolji strijelac Goran Kizivat (NK Podravac Sopje), a najbolji golman bio Danijel Bošnjak (NK Podravac Sopje).
Priznanja najuspješnijim momčadima i pojedincima, kao i zahvalnice za sudjelovanje, uručili su načelnik Općine Sopje Berislav Androš, brat poginulog Zlatka u čiju se čast memorijal i održava Ivan Karafa, te predsjednik NK Podravac Mato Marković.
Nakon što su dan ranije istrčali memorijalni maraton Čavoglave – Knin, nogometašima i ostalim sudionicima obilježavanja sjećanja na Zlatka Karafu pridružili su se i članovi Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije Glasnici Istine. Oni su istrčali 13 kilometara dugu dionicu Slatina – Sopje i time još jednom pokazali poštovanje prema hrvatskim braniteljima. P. Žarković
Petar Žarković
Možda ste propustili...

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

Najčitanije iz rubrike