Sport
SJAJAN TJEDAN U WASHINGTONU

Kad je Donna počinjala igrati, Kuznjecova je već harala svjetskim tenisom
Objavljeno 5. kolovoza, 2018.

Nakon što je prvi put u karijeri igrala u drugom tjednu Wimbledona, osječka tenisačica Donna Vekić uzela je kratak predah, dobro se odmorila i onda krenula u Ameriku. I čini se da je to bila odlična odluka jer odmah u prvom turniru na američkoj turneji stigla je do - finala. Svog prvog finala ove sezone. Donna je kasno noćas prema hrvatskom vremenu igrala za naslov pobjednice na WTA turniru u Washingtonu, a suparnica joj je bila iskusna Ruskinja Svetlana Kuznjecova.


Vekić u glavnom gradu Sjedinjenih Američkih Država igra u svom wimbledonskom, sjajnom izdanju. Na terenu djeluje dobro i čvrsto, koncentrirano, usredotočeno, teško je se može izbaciti iz takta, a i kad upadne u crni period igre, zna se izvući iz toga. Ovo je prava Donna, bilo je mečeva u kojima nije išlo lako, naprotiv, bila je na rubu poraza, ali znala je okrenuti i naći put do pobjede. Nekada bi crni periodi igre predugo trajali ili bi nakon par loših poena uslijedio "raspad", no ovoga ljeta mlada Osječanka zna i s takvim problemima izaći na kraj.
U subotu je u Washingtonu radila prekovremeno, morala je upisati čak dvije pobjede za plasman u finale. Prvo je u četvrtfinalnom ogledu riješila Magdu Linette (6:1, 7:6), a potom je u istom danu u polufinalnom meču bila bolja od Kineskinje Saisai Zheng sa 7:5, 6:3 poslije sat i 37 minuta igre. Pomalo umorna od prijepodnevnog obračuna s Linette s kojom je zbog kišnog prekida u petaka morala u subotu dovršiti meč, Osječanka je u prvom setu protiv Kineskinje napravila nekoliko pogrešaka koje su suparnicu "držale na životu". No, nakon što je u završnici slomila Zheng i dobila prvi set, uhvatila je pravi ritam te lagano odradila drugu dionicu i upisala pobjedu koja ju je odvela u finale. I na novi ogled s Kuznjecovom, koju je već jednom dobila. Ruskinja je svoje najbolje teniske godine proživjela otprilike kada je Donna počela igrati tenis, 2004. osvojila je US Open, tri godine kasnije bila je druga tenisačica svijeta, a 2009. se okitila naslovom pobjednice Roland Garrosa. Kuznjecova je jednom osvojila i naslov u Washingtonu, 2014. godine.
- Uvijek je lijepo biti u finalu. Mislim da nikada nisam igrala dva meča u jednom danu i moram reći da sam sinoć poprilično paničarila. Fizički sam spremna, a sada, znajući da mogu proći ovakve mečeve, osjećam da sam možda i u boljoj formi nego što sam mislila - kazala je najbolja hrvatska tenisačica nakon dvostrukog programa u subotu.
Valjda je ostalo i nešto goriva za veliki finale. Donna igra odlično, djeluje sjajno na terenu, ali Kuznjecovu se nikada ne smije otpisati.
- Dobre smo prijateljice. Trenirale smo skupa prije turnira, inače često treniramo skupa. Ma sigurna sam da će to biti sjajni finale - dodala je Donna, koja je sinoć u Washingtonu igrala za svoj treći WTA naslov u karijeri. I. Liović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike