Regija
SPRJEČAVANJE NEPROPISNOG ODBACIVANJA OTPADA U PODGORAČU

Za odbačeni otpad - kaznit će se vlasnik zemljišta
Objavljeno 16. srpnja, 2018.
Odlukom o mjerama za sprječavanje nepropisnog odbacivanja otpada i mjerama za uklanjanje odbačenog otpada koju je donijelo Općinsko vijeće Podgorač, komunalni redar rješenjem naređuje vlasniku/posjedniku nekretnine na kojoj je nepropisno odložen otpad uklanjanje tog otpada, odnosno osobi koja sukladno posebnom propisu upravlja određenim područjem (dobrom) ako je otpad odložen na tom području.
Rješenjem se određuje lokacija, procijenjena količina odbačenog otpada, obveznik uklanjanja otpada te obveza uklanjanja otpada predajom ovlaštenoj osobi za gospodarenje tom vrstom otpada u roku koji ne može biti duži od tri mjeseca od dana zaprimanja rješenja. Komunalni redar može zatražiti nalog suda i asistenciju policijskih službenika ukoliko mu se onemogući pristup. Ako komunalni redar utvrdi da odbačeni otpad nije uklonjen, angažirat će se ovlaštena osoba da to učini, a Općina Podgorač ima pravo na naknadu troškova uklanjanja otpada od vlasnika/posjednika zemljišta ili šume.
Ova odluka koja je prepisana iz Zakona o održivom gospodarenju otpadom trebala bi građane spriječiti da ne odbacuju glomazni, građevinski ili opasni otpad na javnim površinama ili u prirodu. Isto tako, građani bi trebali pripaziti na svoje zemljište ili šumu da im netko ne doveze otpad, jer uklanjanje oni plaćaju. S.F.
Možda ste propustili...

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

KAMEROM SNIMATELJA ŽELJKA FELBARA

Veliko jezero, Europska Amazona, Velika rijeka

OBILJEŽENE OBLJETNICE ROĐENJA VELIKANA

Cvijeće pred bistama Kršnjavoga i Bilinskog

Najčitanije iz rubrike