Ekonomija
ŽUPAN IVAN ANUŠIĆ POSJETIO TVRTKU RAVLIĆ

Lobirat će za rješavanje problema
Objavljeno 12. srpnja, 2018.
Župan Ivan Anušić sa suradnicima posjetio je jučer tvrtku Mesna industrija Ravlić kojom prigodom ga je menadžment te tvrtke upoznao s radom, asortimanom kao i razvojnim planovima.
- Priželjkujemo novi investicijski ciklus koji je neko vrijeme na čekanju - ne skriva Mario Ravlić, direktor Mesne industrije Ravlić.
Upoznao je župana kako je od prošle godine osnovana Grupacija klaoničke industrije i prerade crvenog mesa pri Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) s ciljem da zajedničkim snagama pokušaju razriješiti probleme koji su se nagomilali.
- Županije će pokušati asistirati u rješenju određenih problema jer bavite se onim čime bi se Slavonija i trebala baviti - rekao je župan Anušić, dodajući kako u nekim situacijama Županija može pomoći, a negdje će se poslužiti političkim lobiranjem. Ukupno je 358 djelatnika u Grupaciji Ravlić, a tvrtka se sastoji od ratarske proizvodnje te mesne industrije s maloprodajom i proizvodnjom mesa i mesnih prerađevina. D.Kuštro
SPREMNI STIPENDIRATI UČENIKE
Župan je najavio da će jedna od tema idućeg Savjeta za Slavoniju biti "kako tvrtke veličine Ravlić ne mogu do poticaja, a zbog poslovnih rezultata bi svakako trebale". - Pomoći ćemo i kako bi se povećale kvote za upis, samo sedam mesara je dopušteno za upis, a ovoj tvrtki je potrebno puno više. A što bi oni i stipendirali. Županija će se pak uključiti u dijelu prekvalifikacija - rekao je Anušić.
Najčitanije iz rubrike