Novosti
PEĐA GRBIN:

Za sankcije nema elemenata
Objavljeno 10. srpnja, 2018.
Uoči sjednice Glavnog odbora SDP-a, koja će se održati u subotu, potpredsjednik te stranke Peđa Grbin, jedan od potpisnika pisma 90 nezadovoljnika predsjedniku Davoru Bernardiću sa zahtjevom da odstupi, u utorak je u Saboru izjavio da "ne vidi zašto bi bio sankcioniran". "Nema elemenata za sankcije, osim možda zbog toga što sam si dao za pravo govoriti o problemima za koje vjerujem da vide svi ili bar velika većina članova SDP-a, a prema recentnim anketama i 98,6 posto naših birača", istaknuo je Grbin. Ne vjeruje da će u svojim stavovima na sjednici Glavnog odbora ostati usamljen te ističe da je i on bio uz kolegice i kolege kada su prigovarali za stvari koje je smatrao osnovanim.
"Glasovi koji ukazuju na probleme u stranci sve su brojniji i poruke da u upravljanju SDP-om treba nešto mijenjati sve su jače. Ako želimo biti predstavnici građana koji su nam dali svoj glas, onda je vrijeme da damo odgovorno ponašanje, kontinuirano zastupanje lijevih stavova i borbu za bolju Hrvatsku. U ovom trenutku bojim se da SDP to ne čini", ustvrdio je.
Dodao je i da nakon pisma s 90 potpisa predanih predsjedniku stranke nije bilo potrebe da se dalje skupljaju. "Tih 90 potpisa bila je poruka predsjedniku stranke da se osvijesti da ne radi dobro svoj posao i da bi trebao otići. Nadam se da će se sve daljnje rasprave i stavovi čuti u subotu", vjeruje Grbin. Ponovio je i svoj stav da "o raskolu ne želi ni razmišljati". "SDP je stranka koja ima svoje mjesto na političkoj sceni i samo je na SDP-u hoće li i početi raditi ono za što su nam birači dali potporu", poručio je. Grbin očekuje da se na Glavnom odboru povede rasprava o stanju u SDP-u, s obzirom na to da su to zatražili na posljednjoj sjednici Predsjedništva. Jednako tako, smatra da će sigurno razgovarati i o raspuštanju organizacija u Vukovarsko-srijemskoj te Požeško-slavonskoj županiji te izbacivanju iz stranke tamošnje čelnice Tamare Puač, za što, kaže, nema razloga.