Osijek
TEČAJ U GISKO-U

Uče španjolski jezik s pomoću stripova
Objavljeno 11. srpnja, 2018.

U Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek od petka (6. srpnja) do petka (13. srpnja) održava se kratki tečaj španjolskog jezika za djecu i mlade ‘‘Naučimo španjolski uz stripove‘‘. Tečaj koji vodi Željko Pirić, profesor stranih jezika koji živi i radi u Španjoskoj, pohađa dvadesetak djece i mladih koji na zanimljiv način uče osnove ovog vrlo rasprostranjenog jezika.


‘‘Svakog ljeta dolazim u Osijek i sudjelujem u aktivnostima GISKO-ovog Odjela za rad s djecom i mladima te smo došli do zaključka kako bismo trebali krenuti s tečajem španjolskog jezika. Inicijativa je zanimljiva, jer uz strip i autore španjolskog govornog područja - Španjolske i Južne Amerike - koji se bave temama djece i mladih ljudi, mladim ljubiteljima ovog jezika na zanimljiv i duhovit način približava njegove osnove. Sa mnom su i moja dva sina koji su izvorni govornici španjolskog jezika i mogu reći kako nam je pravo zadovoljstvo sudjelovati u ovome i na taj način uljepšati ljeto ove djece koja se trude i koja su već do sada naučila mnogo toga‘‘, rekao je Željko Pirić te dodao kako je izuzetno zadovoljan odazivom polaznika ovog tečaja i njhovim radom i zalaganjem.
Helena Budiša, učenica 6. razreda Osnovne škole Frana Krste Frankopana Osijek, prvi se put susreće sa španjolskim jezikom i kaže kako uživa u svakom danu ovog tečaja.
‘‘Učimo neke osnovne stvari na španjolskom jeziku, rješavamo razne zadatke, proučavamo glavne junake stripova i njihove osobine. Jedan je tužan, drugi je visok, treći je nizak i sretan... Nikada još nisam pokušala učiti španjolski jezik i ovdje sam naučila mnogo toga zanimljivog. Jako mi je zabavno i ako ga bude iduće godine, ovaj bih tečaj preporučila svima koji žele naučiti osnove španjolskog jezika‘‘, ispričala nam je Helena. D. Miklić
I DOMAGOJ PEČAR ODUŠEVLJEN TEČAJEM
Domagoj Pečar osamnaestogodišnji je ljubitelj stripova i stranih, posebice europskih jezika. Završio je Isusovačku klasičnu gimnaziju Osijek i Glazbenu školu Franje Kuhača, a za tečaj ‘‘Naučimo španjolski uz stripove‘‘ čuo je čitajući stripove u GISKO-u. ‘‘Čim sam čuo za ovaj tečaj, to me je jako zaintrigiralo i odmah sam se prijavio. Mogu reći da gospodin Željko, zajedno sa svojim sinovima, kvalitetno vodi ovaj tečaj i da smo kroz četiri dana, koliko za sada traje, pokrili dobar dio španjolskog jezika. Mislim da će nam ovo iskustvo svima jako dobro doći i žao mi je što ne traje duže‘‘, kaže Domagoj.
Najčitanije iz rubrike