Kultura
67. KAZALIŠNU SEZONU ZATVARA KONCERT ČAROBNI BROADWAY

Lončaru Godišnja nagrada Komedije
Objavljeno 18. lipnja, 2018.

Na koncertnom spektaklu Čarobni Broadway kojim će se svečano obilježiti završetak sezone Kazališta Komedija bit će dodijeljena i Godišnja nagrada Kazališta Komedija. Nagrada ove godine odlazi u ruke glumačkog velikana Damira Lončara, a velika svečanost na rasporedu je u utorak 19. lipnja.


Nadzorni odbor za dodjelu Godišnje nagrade čine Alenka Dučić, Tomislav Čadež, kazališni kritičar, Dorica Nikolić, predsjednica Kazališnog vijeća Kazališta Komedija i Krešimir Batinić, ravnatelj Kazališta Komedija. Stručni žiri, izabran od Nadzornog odbora, čine redatelji Krešimir Dolenčić i Zoran Mužić i prošlogodišnja dobitnica nagrade Sandra Bagarić, a odlučili su da se ovogodišnja nagrada za najbolje umjetničko ostvarenje dodjeljuje glumcu i redatelju, članu ansambla Kazališta Komedija, Damiru Lončaru, za ulogu Antona A. S. Dmuhanovskog u komediji Revizor, autora N. V. Gogolja i režisera Dražena Ferenčina te ulogu Nonacourta u komediji Talijanski slamnati šešir, autora Eugena Labichea i u režiji Georgija Para.

 

- Počašćen sam i sretan što sam ove godine dobio Godišnju nagradu Kazališta Komedija. Nagrada je uvijek priznanje za nešto što čovjek dobro radi i napravi, no i obveza da tako nastavi činiti i ubuduće. Zahvaljujem svima koji su me izabrali iz našeg vrijednog ansambla, u kojemu sigurno ima mnogo kandidata za tu nagradu. Samim tim sam ponosniji na nju“ - izjavio je Damir Lončar, rođeni Osječanin, koji je dugi niz godina bio član osječkog HNK. N.Vekić

Možda ste propustili...

PJEVAČKO DRUŠTVO SVETOGA JOSIPA OSIJEK NASTUPILO U CRKVI SVETOG KRIŽA U TVRĐI

Uskrsni koncert pred mnoštvom vjernika

POČINJE VENECIJANSKI BIJENALE

Najvažniji događaj za suvremenu umjetnost

Najčitanije iz rubrike