Osijek
OSIJEK AIR SHOW 2018

Atraktivne letačke operacije
privukle i djecu i odrasle!
Objavljeno 16. lipnja, 2018.
Zbog meteoroloških prilika nedjeljna su događanja otkazana
Ljubitelji zrakoplovstva i raznih vrsta zrakoplova, ali i zrakoplovnog modelarstva došli su na svoje ove subote kad je na Sportskom aerodromu Osijek održan peti po redu, Osijek Air Show 2018.
Već od 13 sati na aerodromu su se počeli okupljati brojni sugrađani, među kojima je bilo mnogo najmlađih, kako bi vidjeli spektakularne letove raznovrsnih zrakoplova koji ni ove godine nisu izostali na ovom tradicionalnom showu. Najveća je atrakcija, očekivano, bila akrobatska grupa „Krila Oluje“.
- Ovo je dva i pol sata čistog uživanja uz zrakoplove Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, civilne i sportske letjelice iz aero klubova, helikoptere, ali i flotu Aerokluba Osijek te gostiju iz Borova. Vojni dio uvijek je spektakularan, a „Krila Oluje“ svjetski su poznata grupa koja izazove najveće zanimanje. Ove godine imamo točku s Air Tractorom koji baca vodu i gasi vatru i to je vrlo zanimljivo. Što se tiče sportskih avijacija, imamo ultralaki avion i padobrance Aerokluba Osijek te motorni zmaj i to je također atraktivnih sat vremena programa u sportskom dijelu – pojasnio je Zvonimir Hromatko iz Aerokluba Osijek, dodajući da je upriličena i izložba zrakoplova te zrakoplovne opreme, kao i prezentacija rada udruga pod zajednicama Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.
Nažalost, meteorološke prilike uvjetovale su značajnu izmjenu prvotno zamišljenog rasporeda letenja. Tako su „Krila Oluje“ odmah nakon svoje točke poletjela kući, dok se čak 30-ak ultralakih zrakoplova nije niti uspjelo formirati, odnosno preletjeti rutu preko Mađarske. Hromatko pojašnjava da ni bjelovarski gosti nisu uspjeli doći pa je događaj najavljen za nedjelju u potpunosti otkazan.
- Ove godine trebali su doći preko Pečuha, no vrijeme nije dozvolilo pa je sve ostalo na ovom središnjem dijelu aeromitinga – dodao je Hromatko.Marija MIHELIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike