Osijek
POTPORA DVD-IMA

Županija izdvaja 300 tisuća kuna za kupnju vatrogasnih vozila
Objavljeno 16. lipnja, 2018.

Dožupan osječko-baranjski Goran Ivanović sa suradnicima potpisao je jučer šest ugovora o potpori za sufinanciranje nabave vatrogasnih vozila s predstavnicima DVD-a Čeminac, Donja Motičina, Klokočevci, Ernestinovo, Podgorač i Hrastin.

Vatrogasci su zahvalili dožupanu Ivanoviću i županu Ivanu Anušiću što su povećali iznos županijske financijske pomoći jer će sada moći zanoviti vozila koja su stara i po četrdeset godina.

- Opremanje dobrovoljnih vatrogasnih društava prioritet je ove županijske uprave. Smatramo da povećanjem ovog cenzusa, koji je do sada bio maksimalno 20.000 kuna za kupnju i nabavu vatrogasnih vozila, i bio je malen, pa smo ga podigli na 75.000 kuna. Doduše, još nismo uspjeli povećati ukupnu masu novca koja je dodijeljena za ova vozila (kreće se u iznosu od 300.000 kuna), ali to nam je nakana. Ovim sredstvima ćemo opremiti bar pet vatrogasnih društava, pa će dobiti primjerenu opremu, a jednim kontinuitetom doći do onoga što želimo, a to je da naši vatrogasci imaju opremu kakvu zaslužuju u 21. stoljeću, a ne da imaju oldtimere - kazao je Ivanović.

Stoga će, nastavio je dožupan, gledati da u vremenu ispred nas Županija poveća ukupan iznos. “Ali moram reći da će Odjel za ruralni razvoj u svoja četiri projekta podijeliti približno milijun kuna DVD-ovima, što smatramo da je iznos koji naravno nije dostatan, ali radimo na tome da ga povećamo i da bude na zadovoljstvo vatrogasaca kojih je ukupno 4000 u 141 društvu, a od njih je 2100 operativnih vatrogasaca. Mislim da je to jedna respektabilna snaga koja se koristi ne samo u gašenjima požara nego i u svemu onome što nas znade zadesiti”, smatra dožupan Ivanović.

Darko PEJIĆ
Najčitanije iz rubrike