Osijek
DOBIO OBAVIJEST O PRISPIJEĆU POŠILJKE, ALI POŠILJKU NIJE:

Rečeno mi da ne znaju gdje je završila pošta iz rajona 7
Objavljeno 13. lipnja, 2018.

Nakon primljene obavijesti o prispijeću pošiljke, preciznije poreznog rješenja, sugrađanin M. J. (podaci poznati redakciji) s Juga 2 uputio se u poštanski ured, no svoje porezno rješenje nije mogao podići. Razlog je tome, rečeno mu je, što su poštari iz rajona 7 upućeni u Brijest, a pošte, ne samo njegove nego i ostalih korisnika iz spomenutog rajona – nema!

- Na šalteru mi je rečeno da sam kod njih uveden elektronski, no ne i fizički, i da jednostavno ne znaju gdje je porezno rješenje koje trebam dobiti. Također je rečeno da su poštari s Juga 2 na Brijestu i da ne mogu ništa više učiniti za mene. Nisu me čak niti uputili na Poreznu upravu, odnosno rekli su mi da se vratim nakon nekoliko dana pa će provjeriti. Obavijest o prispijeću pošiljke ostavljena je u poštanskom sandučiću 1. lipnja i ja sam u navedenom roku od pet dana došao u poštu, ali svoje rješenje nisam dobio – rekao je M. J. Iznenadilo ga je i to što, kako mu je rekla službenica, ni ostale pošte nema.

Iz Ureda za korporativne komunikacije Hrvatske pošte nisu konkretno odgovorili o čemu je riječ, no naglasili su da je prije dvije godine provedena decentralizacija dostave te da je u Ulici jablanova u novouređenom prostoru prije mjesec dana počeo raditi HP Express, a da se na toj lokaciji odnedavno obavlja i isporuka pošiljaka za korisnike iz Brijesta.

- O tome su korisnici s tog područja obaviješteni, a na svakoj obavijesti naznačen je poštanski ured te datum i vrijeme u kojem je moguće podići pošiljku. Za ostale korisnike nema promjena – stoji u odgovoru Hrvatske pošte. Dodajmo da je naš sugrađanin porezno rješenje podigao tek 12. lipnja, i to u Poreznoj upravi, kamo je, kad je naposljetku pronađena, pošta i vraćena. M. Mihelić

Možda ste propustili...

INFO DAN EU PROJEKATA FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO

Projekti vrijedni 5 milijuna eura

Najčitanije iz rubrike