Kultura
ZAVRŠNA IZLOŽBA UMJETNIČKE AKADEMIJE U OSIJEKU

Dobitnici se predstavljaju na izložbi nagrađenih studenata
Objavljeno 11. lipnja, 2018.

U petak je otvorena završna izložba studenata Odsjeka za likovnu umjetnost na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. Izložbu je otvorila doc. dr. art. Ines Matijević Cakić, voditeljica Odsjeka. Na otvorenju je povjerenstvo za dodjelu nagrada za završni rad proglasilo dobitnike nagrada. Nagrade su dobili studenti diplomskoga studija likovne kulture Martina Kovačević i Luka Brico, studentica diplomskog studija Ilustracija Maja Bjondić, a posebno priznanje povjerenstva za rad i zalaganje tijekom prve godine preddiplomskog studija dobio je student Mislav Tadić. Dobitnici nagrade imat će se priliku predstaviti na Izložbi nagrađenih studenata.

- Na izložbi su sudjelovali svi studenti Odsjeka za likovnu umjetnosti. Ova izložba studentima znači svojevrsno vrednovanje, evaluaciju rada koji su zajedno sa svojim profesorima mentorima uložili u svoje umjetničko istraživanje - rekla je Matijević Cakić.

Na završnoj izložbi predstavila se i studentica druge godine diplomskog studija multimedije Doris Despot. U prostorima Akademije izložila je dva rada velikih dimenzija te nekoliko manjih radova.

- Prvi rad naziva se “Zaboravljeni prostor”. Prikazuje napušteni prostor starog Poljoprivrednog fakulteta, a predstavlja isprepletanje realnog prostora i onog koji mi zamišljamo. Imaginarni prostor postavlja nam pitanje što se to sve u njemu nalazi, a rupa u prostoru simbolizira otvorenje uma te izlaz iz mračnih dubina naše mašte - rekla je Doris.

Sudjelovala je na nekoliko prošlogodišnjih izložbi Akademije, uključila se u program Erasmus, preko kojega je studirala i u Budimpešti, a dobila je i Dekanovu nagradu za izvrsnost.

- Drugi izloženi rad sastoji se od raznih portreta i autoportreta, koje sam radila čak i prije studiranja, te kostura s ogledalom u kojemu možemo vidjeti sebe ogoljene do kostiju. Ovaj rad nema naziv, ali ga se može objasniti rečenicom: “Dali su mi ruke da gradim i rušim, da grlim i da ubijam, noge da bježim kada me progone i sam da progonim” – objasnila je Doris. I.Stjepanović

Možda ste propustili...

MANIFESTACIJA NOĆ KNJIGE 2024. U GRADSKOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI OSIJEK

Prigodni program bogat raznim događajima za sve dobi i ukuse

Najčitanije iz rubrike