Osijek
ANTUNOVAČKI DANI

Čobanac i tamburaši - recept za dobru zabavu
Objavljeno 10. lipnja, 2018.

U Antunovcu su u petak počeli Antunovački dani, koji će potrajati do utorka (12. lipnja), uoči obilježavanja Dana općine. Priredba je to na kojoj se predstavljaju folklorne skupine, održavaju sportski susreti, ali i zabava uz gastronomske užitke. Tako je bilo i protekle subote na livadi pokraj crkve, gdje je, u organizaciji udruge Korijeni pustare, a pod pokroviteljstvom Općine, održana tradicionalna Čobanijada.

Općinski načelnik Davor Tubanjski kaže kako je unatoč promjenjivom vremenu i kiši prijepodne manifestacija bila na odličnoj razini, okupio se velik broj posjetitelja koji su došli slušati tamburaše i kušati čobanac. I dobro se zabaviti, dakako!

- Evo nas s ovako velikom manifestacijom na novom i većem prostoru. Sve je novo, zadovoljni smo s obzirom na vrijeme kakvo je bilo prijepodne. U petak su u središtu zanimanja bila djeca i njihov folklor, a subotnji je program također odrađen vrhunski - odazvale su se sve ekipe. Žao nam je što nije bilo sajma, zbog prijepodnevne vremenske nepogode, ali pridružili su se poslijepodne na štandovima. Ljudi su pozitivni, dobro raspoloženi, drago mi je što su se svi odazvali i što se svi ovako dobro zabavljaju. U Antunovcu je uvijek živ duh i odlična atmosfera - kazao je načelnik Tubanjski.

U nedjelju je ujutro održan nogometni turnir mlađih kategorija u organizaciji Nogometne škole Vitez, a u utorak će u 18 sati nogomet zaigrati NK Vitez 92 i NK Osijek. D. Pejić

Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

KAD TI GLUTEN ZAGORČAVA ŽIVOT

Osam od deset oboljelih ne zna da ima celijakiju

Najčitanije iz rubrike