Novosti
ISKUSNI SUDAC ZA NAJTEŽE SLUČAJEVE

Tko je Darko Krušlin, sudac koji je presudio Mamiću
Objavljeno 7. lipnja, 2018.

Pedesetjednogodišnji sudac Županijskog suda Osijek Darko Krušlin, koji je bio jedan od četiri kandidata na nedavnom natječaju za predsjednika Županijskog suda, osim nepravomoćne presude Zdravku Mamiću i ostalima, u posljednjih nekoliko godina imao je više tzv. jakih slučajeva. Prije donošenja presude u slučaju “Mamić” sudac Krušlin je, neslužbeno doznajemo, danonoćno imao policijsku zaštitu.

Suca Krušlina do sada su dopadali spisi koji su redom bili pod povećalom javnosti. Prošle je godine u ponovljenom suđenju u aferi “Sibinj” umirovljenog generala Mladena Kruljca osudio na uvjetnu kaznu zatvora. Prije deset godina predsjedao je sudskim vijećem u slučaju “Dijagnoza 2”, u kojem je sedmero od devetero okrivljenika optuženo za zloporabe položaja i ovlasti te za primanje mita za protuzakonito omogućivanje statusa ratnih vojnih invalida većem broju osoba, oštetivši državni proračun za 3,2 milijuna kuna, te nepravomoćno osuđeno na zatvorske kazne od šest mjeseci do sedam godina. Predsjedao je i prije dvije godine u slučaju zbog kupoprodaje ispita u aferi “Index”. Svih šest optuženika proglašeno je krivim.

Iza suca Krušlina su i dvije maksimalne kazne od 40 godina zatvora zbog ubojstava u Osijeku. Prva maksimalna kazna izrečena je Robertu Rubiću, koji je u siječnju 2013., nakon otmice, ubio osječkog odvjetnika Luju Medvidovića. Drugu maksimalnu zatvorsku kaznu sudac Darko Krušlin izrekao je u ponovljenom suđenju Davoru Čizmoku zbog dvostrukog ubojstva u hotelu Turist u Osijeku u ožujku 2004. U istom slučaju zbog poticanja na dvostruko ubojstvo na 21 godinu zatvora osuđen je Damir Handanović.M.Bu.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana