Mozaik
GLAZBENI PROGRAM PANNONIAN CHALLENGEA

Stižu Psihomodo Pop, Who See, Urban & 4, M.O.R.T., Brkovi i KAL
Objavljeno 24. svibnja, 2018.
Uz njih će nastupiti brojni sjajni DJ-evi: Omer, Umbo, Milly, Sly i Lady Lee

Odličan spoj urbane kulture, ekstremnog sporta i glazbenih nastupa - osnovni je recept za uspjeh Pannonian Challengea, omiljenog osječkog festivala, koji će u nadolazećem, 19. izdanju svim posjetiteljima pokazati koliko je daleko dogurao.

Naime, njegova svjetska razina, koju već godinama uz uistinu najbolje ekstremne sportaše prepoznaju i izvrsni regionalni glazbenici, više nikoga ne ostavlja ravnodušnim, jer je nadaleko poznato da u vrijeme festivala zabava na obalama rijeke Drave ne prestaje. Naravno, adrenalin i ushićenje posjetitelji Pannonian Challengea prije svega osjećaju u jednom od najboljih europskih skate parkova, gdje im u fenomenalnoj atmosferi dah oduzimaju impresivne vratolomije BMX, SKATE i INLINE vozača. No cjelokupan festival itekako živi i kada se kotači ekstremnih sportaša ne okreću, jer tada na raspored dolazi raznovrstan popratni sadržaj, a party na kraju svakog dana savršeno zaokružuje cijelu ekstremno dobru priču. Stoga treba napomenuti da taj party nikako nije običan, nego ga uvijek počinju najbolji lokalni i regionalni glazbenici, znajući da ih osječka publika želi i može pratiti do ranih jutarnjih sati.

Iako je ekstremni sport od samih početaka glavna posebnost Pannonian Challengea, ne smije se zanemariti ni njegova glazbena povijest, koja seže u “davnu” 2005. godinu, odnosno u vrijeme kada je perspektivni festival slavio tek šesti rođendan. Naime, tada su organizatori shvatili da festival mora živjeti i u večernjim satima, kada se očekuje svojevrsna rekapitulacija ekstremno dobre zabave – a što može bolje staviti točku na “i” od energičnih koncerata odličnih glazbenika?! Tako je stvoren Pannonian Challenge kakav danas svi dobro poznaju, pa su tijekom mnogih godina s najboljim ekstremnim sportašima Osijek posjetili i raznoliki glazbenici koji su publiku oduševljavali svojim nastupima. Do sada je u sklopu festivala nastupilo više od 120 različitih izvođača iz brojnih glazbenih žanrova, a među poznatim lokalnim imenima u glazbenoj povijesti Pannoniana mogu se pronaći i najbolji regionalnii glazbenici. Velikih glazbenih imena neće nedostajati ni na 19. Pannonian Challengeu, pa će od 30. svibnja do 2. lipnja dvorište Vege u prekrasnoj Tvrđi biti prepuno – što posjetitelja, što dobrog raspoloženja. Tako će DJ Omer i DJ Umbo u srijedu, 30. lipnja, otvoriti cijeli festival u galeriji Kazamat, a dan poslije slijedi prava poslastica, jer će na pozornicu stupiti kultni Psihomodo pop sa svojim osebujnim frontmenom Davorom Gobcem. Simpatični crnogorski hip-hoperi Dejan Dedović i Mario Đorđević, poznatiji kao Who See, tada preuzimaju zagrijanu osječku publiku, koju će onda do ranih jutarnjih sati zabavljati DJ Milly. Sljedećeg dana, 1. lipnja, Vegom će odjekivati punk i rock, jer će nastup legendarnog Urbana i njegove četvorke otvoriti sva osjetila publike, a M.O.R.T, opušteni punk-blueseri, i DJ Flegma pripremit ću ju za posljednji dan Pannonian Challengea. Naposljetku, 2. lipnja nastupaju turbofolk punkeri Brkovi, a između rockera okupljenih u bendu KAL i DJ Slya za kraj nastupit će i Lady Lee, beogradska DJ-ica s međunarodnom reputacijom, koja će nakon najboljih svjetskih glazbenih festivala zasigurno znati i s osječkom publikom. Početak večernjeg party programa svakog dana Pannonian Challengea očekuje se u 22 sata, a svi zainteresirani svoje će ulaznice po simboličnoj cijeni od 20 kuna moći kupiti na sam dan koncerta na ulazu u Vegu. T.K.

Sjajna atmosfera na Tramvaj partyju

Već tradicionalno, po uzoru na posljednjih nekoliko godina, Osijek je na nekoliko sati dobio jedinstvenu pokretnu atrakciju, simpatični šareni tramvaj oslikan simbolima najboljeg regionalnog festivala ekstremnog sporta – Pannonian Challengea. Takozvani Pannonian party tramvaj, koji se protekle subote provozao osječkim trančnicama, u svojim je vagonima ugostio prijatelje, partnere i sponzore festivala, kako bi im organizatori na najbolji način mogli zahvaliti na dugogodišnjoj plodonosnoj suradnji. Time je ujedno napravljen i savršen uvod u nadolazeći, 19. Pannonian Challenge, na kojemu će, baš kao u Party tramvaju, vladati odlična atmosfera - puna ekstremno dobre zabave s daškom neizostavnog adrenalina. Tijekom cijele vožnje iz Party tramvaja odjekivali su urbani zvuci, uz koje su često zaplesali i oduševljeni prolaznici, a mnogi su tu rijetku atrakciju uspjeli fotografirati i na postaji na Trgu Ante Starčevića, gdje je Pannonian ekipa još jednom sve sugrađane pozvala da od 30. svibnja do 2. lipnja dođu uživati u skate parku i dvorištu Vege. Ples i ugodno druženje tako su svima uljepšali subotnju večer. Kako nitko u zagrijanom Party tramvaju ne bi ostao žedan, pobrinuli su se Beck's i Red Bull, a Čipi čips je svojim grickalicama upotpunio veselu atmosferu. Od remize, preko Višnjevca, Bikare i Zelenog polja, Pannonian party tramvaj Osječanima je pokazao svu svoju raskoš, pa samo ostaje vidjeti kako će sve izgledati kada se uskoro u priču uključe najbolji svjetski ekstremni sportaši i izvrsni domaći glazbenici. No, jedno je sigurno – spektakl je i ove godine zagarantiran.

2005.

UVEDEN JE POPRATNI ZABAVNI SADRŽAJ

Možda ste propustili...

U NASTOJANJU DA SMANJI GUŽVE KOJE GUŠE GRAD NA KANALIMA

Venecija uvela prvu naplatu ulaska za turiste

NIKAD RANIJE OBJAVLJENE PJESME

Novi album J. Casha

FILM U HRVATSKA KINA DOLAZI 25. SRPNJA

Kad je Deadpool sreo Wolverinea

Najčitanije iz rubrike