Osijek
RASPRODAJA DRŽAVNE IMOVINE

Stan u Adamovićevoj prodan za 187.875 kn
Objavljeno 23. svibnja, 2018.
Stan u Hercegovačkoj ulici 3 je našao kupca, a nekretnine na adresi Zapadno predgrađe 19 i drugi su put bez ponuda

Ministarstvo državne imovine zaključilo je natječaj za kupnju četiri stana u vlasništvu Republike Hrvatske na području Osijeka, za koja se moglo konkurirati do 3. svibnja. Dvije su nekretnine prodane, a za preostale dvije nije zaprimljena ni jedna ponuda.

Očekivano, najveći je interes iskazan za stan na atraktivnoj lokaciji, u Adamovićevoj ulici, površine 34,59 kvadrata, čija je početna cijena iznosila 156 tisuća kuna. Na natječaj su pristigle tri ponude, a stan je u konačnici prodan za 187.875 kuna. Što je, čak i kada se uračunaju dodatna nužna ulaganja da se ta nekretnina pretvori u dom, i dalje odlična cijena - ispod tržišne vrijednosti za kupnju atraktivne nekretnine u središtu grada. Naime, iako se stan nalazi na petom katu zgrade bez dizala i derutnog pročelja, ovaj je stambeni prostor dobrog razmještaja - sadrži jednu sobu, kuhinju, blagovaonicu, kupaonicu, predsoblje te balkon koji se proteže duž stana.

Prodan je i stan Hercegovačkoj ulici 3 u Osijeku. Za njega je pristigla samo jedna ponuda s ponuđenom cijenom od 73.010 kuna - neznatno većom od početne koja je iznosila 72.900 kuna. Što i ne čudi, ta nekretnina od 32,22 četvorna metra trenutačno je potpuno neuvjetna za život, a onaj tko ju je kupio morat će uložiti značajna sredstava kako bi ju učinio pogodnom za bilo koju namjenu. Pretpostavaka je da su novi vlasnici prvi susjedi s kojima stan dijeli pregradnu površinu, a koji su uoči licitiranja jedini i iskazali ozbiljno zanimanje za kupnju.

Bez novog vlasnika ostala su dva identična stana na istoj adresi - Zapadno predgrađe 19. Oba površine 29,45 kvadrata, čija je početna cijena iznosila 56.600 kuna. Ovakav je ishod bio očekivan s obzirom na to da se nekretnina nalazi na izoliranom području, okružena povelikom, ali zapuštenom te smećem i teškim otpadom zatrpanom okućnicom. Ostaje i činjenica da se glede uređenja nekretnine, nakon što ju lani država nije uspjela prodati preko javnog poziva, nije napravilo baš ništa kako bi potencijalnim kupcima postala privlačnija. Nije teško pretpostaviti kako bi veliku razliku za potencijalnoga kupca učinilo čak i obično – čišćenje.

Ivana SOLAR
Ušteda: 200 eura po kvadratu

Stan u Adamovićevoj prodan je za oko 735 eura po četvornom metru, što je za više od 200 eura manje od prosječne cijene stambenog kvadrata u Osijeku. Naime, 6. travnja objavili smo istraživanje Njuškala provedeno na uzorku većem od 150 tisuća aktivnih oglasa, gdje je iznesen podatak kako se za stambeni kvadrat u Osijeku prosječno traži 939 eura. Uzmemo li u obzir da je ovdje riječ o lokaciji u središtu grada, ta je razlika još izraženija.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike