Regija
GRADSKO VIJEĆE BELOG MANASTIRA

Obnova ulica V. Desnice i F. Tuđmana će kasniti
Objavljeno 20. svibnja, 2018.

Projekti uvršteni u Intervencijski plan, nove mjere u poticanju malog poduzetništva, bazeni... bile su neke od točaka sjednice Gradskog vijeća. Vijećnike je zanimalo zašto kasni početak obnove ulica Vladana Desnice i Franje Tuđmana. Za potrebe rekonstrukcije ulice V. Desnice, koja bi trebala biti spojena do Zvonimirove, srušena je jedna kuća u Tomislavovoj, kako bi koridor do Zvonimirove bio otvoren. Postojeća cesta je nedovoljne širine, trebala bi biti proširena te dograđeno 140 metara nove u tom koridoru. Cilj je postići bolju odvodnju, koja je nužna za sigurno odvijanje prometa, te bolju prometnu povezanost slijepog dijela Zvonimirove s ostatkom grada, odnosno protočnost prometa u središtu. Velik zahvat planiran je i u Tuđmanovoj, koja bi trebala dobiti novi izgled. U obje ulice radovi su trebali početi u ožujku, jer je raspisan natječaj i izabran najpovoljniji ponuditel. Međutim, ugovor je raskinut, pa slijedi raspisivanje novog natječaja.

- Tvrtka koja je bila najpovoljnija na natječaju nije u roku izdala garanciju, pa smo bili prisiljeni raskinuti ugovor. Inače bi Grad doveli do financijskog rizika, - objašnjava gradonačelnik Tomislav Rob, naglašavajući kako će zbog tih okolnosti biti izgubljeno tri do pet mjeseci. Što se tiče ponovnog rada bazena , Rob je potvrdio kako će i ove godine njihova vrata biti zatvorena te će se zbog bazena Grad kreditno zadužiti.

- Na pozivni natječaj dostavljena su tri idejna rješenja uređenja bazena. No ni jedno od njih nije ocijenjeno prihvatljivim, jer bi za najjeftinije trebalo izdvojiti 10,2 milijuna kuna, što je previše, to više što njihov rad godišnje stoji najmanje 300.000 proračunskih kuna. Stoga ćemo ići u rekonstrukciju po uzoru na one u Kneževim Vinogradima, za što bi trebalo biti dovoljno šest milijuna kuna. Do iduće sjednice Gradskog vijeća trebao bi biti gotov projekt rekonstrukcije gradskog bazena, koji obuhvaća izradu projektne dokumentacije s troškovnikom radova, ishođenje građevinske dozvole, uklanjanje dijelova postojećih građevina u skladu s građevinskom dozvolom i slično. Zatražit ćemo i ponude od najmanje tri banke, a nakon analize ponuda vijećnici će odlučiti tko će biti kreditor - tvrdi Rob.

Dodaje kako se nada da će bazeni iduće godine rekonstruirani dočekati kupače. Izgradnja novog stadiona trebala bi početi iduće godine, kao i izgradnja Kuće baranjskog kulena u Branjinu Vrhu. Za potrebe njezine gradnje nedavno je dokupljena jedna čestica.I.Getto

Za Preradovićevu 250.000 kuna

U sklopu Programa održivog razvoja lokalne zajednice Beli Manastir dobio je od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU 250.000 kuna za financiranje dijela projekta Rekonstrukcija ulice Petra Preradovića. Njezina rekonstrukcija nije svrstana u Intervencijski plan, premda je riječ o jednoj od najoštećenijih, frekventnih, prometnica. Spomenuti iznos nije dovoljan za temeljitu obnovu, pa će gradski oci posegnuti u gradski proračun.

Možda ste propustili...

RADIONICA U POVODU FESTIVALA ZNANOSTI

Fakultet ojačao vezu s društvom

UGODAN POSJET STUDENCU U LADIMIREVCIMA

Kada skoknu do svoje trgovine, ni kuću ne zaključavaju!

Najčitanije iz rubrike