Osijek
TKO SU NOVI NAJMOPRIMCI U DRŽAVNIM LOKALIMA

U gradskom središtu knjižara Znanje, VIP i ekopovrćarnica
Objavljeno 21. svibnja, 2018.

Nakon što se tvrtka Državne nekretnine d.o.o., koja se skrbi o poslovnim prostorima koji su u vlasništvu Republike Hrvatske, napokon aktivirala oko najma praznih poslovnih prostora u Osijeku, čini se kako je uže gradsko središte živnulo. Tako se trenutačno uređuju i dobivaju nove zakupnike čak tri poslovna prostora na samom korzu. Svi oni koji su očekivali da će u centar grada možda stići i neki novi modni brend, ovom bi viješću mogli ostati razočarani jer se to nije dogodilo. Naime, u jedan od poslovnih prostora, onaj gdje se prije nalazila trgovina cipela Peko, uselila se knjižara Znanje.

Istodobno, na suprotnoj strani ulice, na adresi Kapucinska 33, u punom je jeku uređenje prostora u kojem se prije nalazila knjižara Mozaik. Kako doznajemo, ondje će se nalaziti novi poslovni prostor tvrtke VIP za mobilne komunikacije. U tijeku je i uređenje poslovnog prostora na početku Županijske ulice, koji je dugo stajao prazan, a u kojem je nekada bio butik dječje odjeće Palčić. Kako neslužbeno doznajemo, u njemu će biti trgovina ekološkog voća i povrća te prirodnih sokova.

Podsjetimo kako država u ovom trenutku u osječkom središtu iznajmljuje još 25 poslovnih prostora, i to po cijenama od 10 tisuća kuna za mjesečni najam do 300 kuna, koliko iznosi najniži. U posljednja tri natječaja za zakup poslovnih prostora na području Hrvatske za 98 prostora stiglo je 548 ponuda, što znači da u prosjeku po poslovom prostoru stiže pet ponuda potencijalnih zakupaca. U lipnju će biti poznati i zakupci novooglašenih poslovnih prostora, koji bi dodatno trebali oživiti centar Osijeka.

Nefreteta Z. EBERHARD

25

lokala u ovom trenutku država nudi u najam u Osijeku

Možda ste propustili...

OPREMANJE ŠKOLSKIH KNJIŽNICA

Pomozite osječkoj OŠ Svete Ane

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

Najčitanije iz rubrike