Osijek
GIGA LEAGUE OF LEGENDS TURNIR

Šakić: Igru ćemo nastojati pretvoriti u vrhunsko radno mjesto!
Objavljeno 19. svibnja, 2018.
Na turniru je bilo 50 sudionika u dobi od 13 do 16 godina

RankUp igraonica u Radićevoj ulici u subotu je ponovo bila mjesto odlične zabave, srčanog navijanja, ali i edukacije na drugom po redu GiGa League od Legends gaming turniru u organizaciji Gimnazije Gaudeamus. Kako je prvi, organiziran prije mjesec dana pokazao velik interes učenika sedmih i osmih razreda osnovne te prvih i drugih razreda srednje škole, učenici Gaudeamusa potrudili su se ponovo osmisliti turnir s ciljem druženja I upoznavanja učenika sličnih interesa, no prvenstveno edukacije o prednostima, nedostacima, ali i opasnostima prekomjernog igranja ovakvih igara. Domagoj Rupnik, učenik drugog razreda Gaudeamusa jedan je od organizatora turnira omiljene gamerske igre.


-U svakom je timu po pet učenika, a imamo osam timova I igra se igra po principu eliminacije i onaj tko ostane biva pobjednik. Gaming je postao dio svakodnevice i shvatili smo da na ovaj način promoviramo školu na moderan način, a bit turnira je timska koordinacija, jer bez dobre komunikacije nema dobre igre pa se ovdje razvijaju socijalne sposobnosti – znalački je pojasnio Rupnik, dodajući da samo jedna pogreška može dovesti do izgubljene igre, a što je razlog više za dobru međusobnu komunikaciju, ali dakako i za srčano navijanje. Neki igrači doveli su čak i pratnju, a bilo je i trenera koji su cijelo vrijeme pratili turnir koji će, u konačnici, dovesti i do noviteta u Gaudemusu.


- Igranje gamerskih igrica nerijetko se stavlja u negativan kontekst. No, djeca su educirana I znaju točno pravila kako igrice nastaju, znaju se organizirati, a znaju čak i kako će igrice izgledati u budućnosti. Stoga ćemo sa partnerima iz IT sektora napraviti nastavni plan i program u kojem će djeca učiti kako će danas-sutra stvoriti cjelokupnu igricu. Nitko od njih ne može bolje osjetiti kako će igrice u budućnosti izgledati tako da ćemo igru nastojati pretvoriti u vrhunsko plaćeno radno mjesto – rekao je Saša Šakić, osnivač gimnazije Gaudemus koji je sa zanimanjem popratio ovaj nesvakidašnji i zabavni turmir. Profesorica Mirna Šakić dodala je da je prednost ovakvih igrica razvijanje sposobnosti bržeg razmišljanja i reagiranja, zbog čega u Gaudeamusu ozbiljno razmišljaju o prilagodbi obrazovanja na radost gamera u Gaudeamusu, ali i onih koji će to tek postati. Marija MIHELIĆ

VAŽNI SAVJETI GAMERIMA O PREHRANI


Ne samo da su uz isticanje prednosti upozorili i na opasnosti prekomjernog igranja ovakvih igara, već su u Gaudeamusu organizirali i prezentaciju, odnosno dali savjete o zdravoj prehrani i važnosti tjelesne aktivnosti te ponudili zdrave grickalice.
-Cilj je upozoriti na namirnice kojima će se poboljšati efikasnost mozga, ali i općenito stanje igrača budući da je to igra koja zahtjeva sjedenje. Stoga je važno upozoriti na nužnost unosa namirnica koje se trebaju uključiti u prehranu s ciljem što boljeg učinka tijekom igre, ali i preveniranja negativnih posljedica na organizam – dodala je Šakić.

Možda ste propustili...

KREATIVNA RIZNICA: 520 VOLONTERA U 10 GODINA

Volonterski im je perfekt odredio poslovni prezent

PANEL-RASPRAVA NA 10. KREATIVNOJ RIZNICI

Primjeri kružne kreativnosti su već posvuda oko nas

Najčitanije iz rubrike