Osijek
SVEČANOM SJEDNICOM OBILJEŽEN DAN OPĆINE VLADISLAVCI

Anušić: I dalje ćemo biti partner Općini
Objavljeno 19. svibnja, 2018.

Svečano je jučer bilo u Vladislavcima, gdje je obilježen Dan općine. Načelnik Marjan Tomas sa suradnicima i osječko-baranjski župan Ivan Anušić, nakon čestitki upućenih mještanima u povodu svečanosti, položili su vijence i zapalili svijeće na spomeniku poginulim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu, uz pripadnike počasne straže Hrvatskog sokola i predstavnike MUP-a, kao i brojnih udruga s područja Vladislavaca, ispred općinske zgrade.

Tomas, Anušić, članovi Općinskog vijeća i građani zajjedno su odali počast i na groblju ispred središnjeg križa, u spomen na one koji su dali živote u obrani, te su se nakon toga uputili na euharistijsko slavlje, koje je održano u župnoj crkvi Rođenja svetog Ivana Krstitelja.

Nakon toga, održana je i svečana sjednica Vijeća, na kojoj je načelnik podsjetio na realizirane projekte u posljednjih godinu dana, među kojima su od velike važnosti poticajne mjere za zadržavanje i doseljavanje, odnosno demografske mjere u kojima Općina značajno potpomaže u kupnji ili zidanju kuća, sufinanciranju vodvodnih priključaka i kamata poduzetnicima, potpomaže rad udruga i interesa građana, prednjači u vođenju brige o socijalnim potrebama svih kategorija stanovnika, posebice najmlađih i najstarijih i bolesnih... Tomas je najavio i nove komunalne projekte, među kojima su gradnja ceste u Dopsinu, nova štedna javna rasvjeta, kao i brojni drugi projekti koji poboljšavaju kvalitetu života u općini i bit će vrlo skoro realizirani.

Župan Anušić istaknuo je kako je zadovoljan planovima načelnika Tomasa i općinske uprave te ponudio Tomasu da i dalje Županija i on, kao župan, budu partneri Općini u projektima. Jedan u niz projekata jest gradnja kuće oproštaja u Hrastinu.

- To je jedan od niz projekata koji će se realizirati sa Županijom. Općina, na čelu s Tomasom, napreduje u odličnom smjeru kvalitetnim radom, vizijom razvoja i inicijativama koje poduzima, stoga je to definitivno rezultiralo projektima koji su vidljivi u svim naseljima, na svakom koraku. Osječko-baranjska županija je uz Općinu Vladislavci i svi projekti koji se budu nominirali prema nama bit će najvjerojatnije realizirani u onom obliku kako se načelnik i ja dogovorimo, tj. onoliko koliko Županija može sudjelovati - obećao je župan Anušić. D. Pejić

Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike