Regija
VINKOVAČKI STADION MALIH SPORTOVA

Grad Vinkovci neće dirati ''Lokose'' u prvoj fazi izgradnje Gradske knjižnice i čitaonice
Objavljeno 14. svibnja, 2018.

VINKOVCI-Građanska inicijativa ''Vratite nam Lokose'' održala je javnu tribinu u prepunoj vijećnici Grada Vinkovaca, po pitanju Stadiona malih sportova ''Lokosi'' na kojoj je bio vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić, a od strane projektanata prikazan je projekt buduće nove Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci, kao i zgrada Muzeja koje bi se gradile na prostoru uz  ''Lokose''.


-Idemo krajem godine na izgradnju Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci, a zgrada Muzeja ide u drugoj fazi ovisno o sredstvima iz Europske unije. Naš je plan da Gradsku knjižnicu i čitaonicu završimo do 2020. godine, a što se tiče samih ''Lokosa'' osigurat ćemo taj prostor da se nikom ništa ne dogodi. Krajem mjeseca svibnja na prostor ''Lokosa'' stavit ćemo ogradu kako bi zaštitili dio od neželjenih posljedica. Grad će pokrpati oštećenja na samom igralištu, no apeliram da  u taj prostor ne šalju djecu, jer ako se nekom nešto dogodi, onda su uzalud sve inicijative i svaka zgrada, rekao je Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik.


Prema riječima vinkovačkog gradonačelnika Ivana Bosančića, vidjelo se na tribini da svi ljudi vole Vinkovce i žele da oni napreduje i da se razvija u pravom smjeru.
-Projekt za sada ostaje u velikoj mjeri kako je, mi ćemo pokušati u daljnjim koracima samog projektiranja vidjeti da li možemo sve želje obuhvatiti i u tom smjeru ćemo ići da svi budu zadovoljni, rekao je Bosančić.


Grad Vinkovci je napravio novo igralište na prostoru uz vinkovački bazen, postavio rasvjetu, kroz mjesec dana ide futsal podloga, kao i tribine, no kako su istaknuli iz Građanske inicijative ''Vratite nam Lokose'', stari Stadion malih sportova ''Lokosi'' ima svoju priču i budi osjećaje i uspomene na prijašnje generacije koje su odrasle na tom igralištu u Vinkovcima.
-Stadion malih sportova ''Lokosi'' bio zapušten i postao je veliki komunalni i zdravstveni problem grada, te smo se organizirali i odlučili urediti taj prostor, kako bi potaknuli gradsku vlast, da napokon riješe taj problem u centru grada. Mi nismo protiv Gradske knjižnice i čitaonice, kao niti izgradnje Muzeja, no želimo da se ne diraju ''Lokosi'', kultno okupljalište mnogih generacija. Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić pristupio je ovom problemu dosta ozbiljno, obećanja imamo i nadamo se da će ispuniti. Prvo želimo da se ''Lokosi'' urede, zatim da počne izgradnja Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci, te da se projekt s Muzejom kompletira sa svime, rekao je Branimir Puškarić ispred Građanske inicijative ''Vratite nam Lokose''.


U drugoj fazi izgradnje Muzeja, na prostoru današnjeg Stadiona malih sportova ''Lokosi'' trebalo bi biti parkiralište s 89 mjesta, no što će se riješiti u dogledno vrijeme ostaje da se vidi, sigurno je jedno da u prvoj fazi izgradnje Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci, prostor Stadiona malih sportova ''Lokosi'' neće se dirati.
Mario Kokaj

Možda ste propustili...

AUSTRALSKA DOBRA PRAKSA

Edukacija: Briga o starijim osobama

U BELIŠĆANSKOJ KNJIŽNICI

Nova kreativna radionica za djecu

OŠ VLADIMIRA NAZORA U ERASMUS+ PROJEKTU

Vinkovački osnovci ugostili španjolske vršnjake

Najčitanije iz rubrike